Opera Unite: Din webbläsare är nu också en webbserver

Opera Unite: Din webbläsare är nu också en webbserver

Opera Unite: Din webbläsare är nu också en webbserver

Operas mål är att göra det möjligt för användare att dela innehåll, på varje enhet, till varje enhet. Opera Unite är en webbserver integrerad i din webbläsare. Genom att göra detta tillåter Opera sina användare att dela filer (ett Opera-konto krävs).

Opera har visat hur man delar mediefiler som foton (det tar några klick). Återigen, det är fildelning. Nästa demo handlar om att dela anteckningar. Dina vänner hittar dina delade objekt via ditt Opera-ID, det är därför det krävs. Nästa demo strömmar musik över webben. Du kan göra din musik privat eller offentlig (se upp för de juridiska konsekvenserna).

“Opera är en plattform för att använda en webbserver i en webbläsare”, säger Opera. Opera låter alla bygga tjänster på den här plattformen, så vi förväntar oss att se en SDK / samplingar. Opera tillhandahåller detta gratis, men utvecklare är kostnadsfria för sina appar och tjänster.

F: Hur säker är Opera Unite?
Svar: Applikationer är sandlådor, så det är säkert och kan inte skada systemet. Användare kan lösenordsskydda sitt innehåll.

F: Vilket operativsystem stöds?
Svar: Allt operativsystem som Opera Browser körs på.

F: Finns det en gräns för antalet filer som delas?
A: Ingen gräns

F: Fungerar Opera Unite med andra webbläsare?
S: Servern fungerar bara i Opera, men tjänsterna och filerna kan nås från alla webbläsare.

Detta är en intressant och oväntad utveckling från Opera. För utvecklare och tekniskt kunniga användare kan det vara riktigt bra. Jag är lite skeptisk till att mina föräldrar skulle börja dela saker på sina datorer plötsligt, men jag kan se mig själv och min syster göra det. För webbutvecklare bör det vara ganska enkelt att skapa tjänster och i princip “plug-ins” och eventuellt ta betalt för dem. Men den här plattformen kanske inte riktigt ökar Operas marknadsandel avsevärt eftersom alla webbläsare effektivt kan komma åt de tjänster som körs på Opera Unite.

Vad vi gillar i Opera Unite är att det möjliggör miljontals nya, mindre tjänster utan att behöva bygga någon nätverksinfrastruktur. Vi tror att Opera kommer att tillhandahålla en första uppsättning tjänster som är tillräckligt bra för att få adopteringen igång. Vi är ganska glada över det här. Det kan vara ett sätt att bli alltmer produktiv.

Ändå är det för tidigt att gissa hur detta kommer att bli och jag tror att Opera gjorde ett djärvt drag här och vi undrar hur Mozilla, Microsoft och Google kommer att reagera. Opera berättade för oss att det skulle vara stort … och stort är det. Grattis till Opera för lanseringen.

Arkiverat i Datorer> Topphistorier> Webb. Läs mer om webbläsare, opera och webbläsare.