Oxford University kommer att börja erbjuda gratis onlinekurser 2017

Oxford University kommer att börja erbjuda gratis onlinekurser 2017

google-drive-utbildningHar du längtat efter utbildning av ett ansedd eller till och med prestigefyllt universitet men aldrig haft råd med studieavgifterna, eller kanske du bara inte gjorde nedskärningen? Tyvärr är det historien om våra liv för många av oss, men tack vare den digitala tidsåldern är det inte längre ett problem. I USA har universitet som MIT, Berkeley och Harvard erbjudit onlinekurser.

Nu verkar det som om i ett tillkännagivande från Oxford University i Storbritannien (via BBC) också de kommer att börja erbjuda gratis onlinekurser där intresserade studenter kan delta. Dessa onlinekurser, om du hör om dem för första gången , kallas ”massiv öppen onlinekurs” (Mooc). Med tillkännagivandet från Oxford University kommer de att genomföra en ekonomikurs i samarbete med edX som förväntas starta nästa år.

Enligt kursbeskrivningen, “Kursen kommer att undersöka den viktiga roll som regeringar spelar för att öka den ekonomiska utvecklingen genom videoföreläsningar, fallstudier, jämförande analys och en rad andra inlärningsaktiviteter.” Det kommer att riktas till alla som har intresse av ekonomisk utveckling, såsom studenter, personer i regeringen, icke-statliga organisationer eller i princip alla som är intresserade av att lära sig mer om det.

Professor Ngaire Woods, dekan för Oxfords Blavatnik School of Government sa, “Vi ser den här massiva öppna online-kursen som ett effektivt sätt att utöka tillgången till kunskap utanför klassrummen i Oxford och att hjälpa människor att förstå hur deras samhälle och land kan blomstra var de än är i världen.” Registreringen har redan börjat via edX-plattformen och den förväntas börja i februari 2017.

Arkiverat i allmänhet. Läs mer om utbildning.