Panasonic lyfter fram radarbaserad kollisionsteknik

Panasonic lyfter fram radarbaserad kollisionsteknik

Panasonic har tillkännagett sin nya avancerade radarteknik för nästa generations trafiksäkerhetssystem. Denna nya millimetervågradarteknik kan upptäcka människor, fordon och andra utomhusföremål som är flera tiotals meter i räckvidd. Vad mer är att det också kan upptäcka föremål även under de sämsta siktförhållandena, särskilt under natten, eller när det regnar och snöar, och även i direkt solljus.

Panasonic har tillämpat denna teknik på trafikövervakningssensorer längs gatorna och kunde framgångsrikt upptäcka människor, fordon och andra föremål gömda i skuggorna. Panasonics nya radarteknik kan upptäcka föremål som ligger upp till 40 meter fram, även under dåliga väderförhållanden och på natten.

Som ni vet reflekterar människokroppen radarsignaler som är betydligt svagare jämfört med en bil. Panasonics radar har å andra sidan överskridit gränserna för en typisk millimetervågradar med sin egen avancerade teknik som har en hög detekteringsprestanda med en räckviddsupplösning på mindre än 50 cm och en vinkelupplösning på 5 grader.

Slutligen, i motsats till optiska kameror, infraröda kameror och lasersensorer, kommer Panasonics egen avancerade radarteknik inte att påverkas av synlighetsfaktorer. Därför kan den fortfarande fungera och prestera bra under extrema väderförhållanden. Panasonic kommer att demonstrera den nämnda tekniken vid Vehicular Technology Conference i Japan i maj.

Arkiverat i begrepp> transport. Läs mer om Panasonic.