Pandoras webbplats tappar Flash och hämtar HTML5

Pandora

Pandora

Under månaderna har vi sett att många webbplatser och tjänster börjar ersätta Flash med alternativ som HTML5 och det ser ut som Adobes dominans över multimediainnehåll på internet kan komma att ta slut. En sådan webbplats som nyligen genomgick en översyn för att bli av med Flash är den populära radioströmningstjänsten: Pandora.

Tidigare idag meddelade företaget att det har över 100 miljoner användare och att det kommer att lansera en ny webbplats som sägs fungera bättre. Huvudskillnaden mellan den gamla och den nya webbplatsen är att ta bort Flash till förmån för HTML5, men alternativet att aktivera den gamla webbplatsen kommer att finnas där – för användare som fortfarande är i äldre webbläsare som inte är helt HTML5-kompatibla än.

Anledningen till att Flash släpps är främst för att skapa en mycket snabbare upplevelse för sina användare. Ett par sekunder rakat bort här och där kan totalt upp till en hel del i det långa loppet. Förutom en ombyggnad i koden kommer den att genomgå en översyn för att fungera annorlunda också. Det lägger nu större tonvikt på social integration och ger användarna en hel massa nya funktioner att leka med. Den nya Pandora-webbplatsen kommer att börja rulla stegvis och börjar denna vecka med Pandora One-prenumeranter.

Filed in Audio> Web. Läs mer om Adobe, Flash, Html5 och Pandora.