Paris tror att Amazon Prime kommer att “destabilisera” lokal ekonomi

Paris tror att Amazon Prime kommer att

Eiffeltornet-paris

Amazon Prime Now, företagets leveransservice på en timme, har länge funnits i flera städer i USA. Företaget har gradvis utvidgat det till andra länder över hela världen. Amazon Prime Now lanserades nyligen i Paris, det heter Premium i den franska huvudstaden, men stadens borgmästare är orolig för vad det skulle göra med den lokala ekonomin.

Amazon Premium är nu tillgängligt för alla användare i Frankrike för 49 € per år. Kunder får gratis två timmars leverans för tiotusentals artiklar och om de behöver produkter inom en timme kan de betala 6 € för snabb leverans. Tjänsten är inte bara begränsad till livsmedel.

Amazon kommer att leverera tusentals andra produkter också via Premium, inklusive elektroniska enheter. Paris borgmästare Anne Hidalgo tycker inte om Amazon Premium och säger att “Denna tjänst kan allvarligt destabilisera detaljhandelsbalansen i Paris.”

Frankrike har lagar för att skydda lokala företag, och Hidalgo gillar inte det faktum att Amazon endast informerade stadshuset om Amazon Premiums lansering bara dagar innan det gick live. Staden är också orolig för extra trafik och föroreningar som ett resultat av detta.

Staden trycker nu på landets lagstiftare att ”införa skyddsåtgärder som garanterar [Amazon’s] tjänster utgör inte illojal konkurrens mot återförsäljare och hantverkare. ”

Arkiverat i allmänhet .. Källa: lefigaro.fr