PayPal överlämnar 1 000 anonyma IP-adresser till FBI

PayPal

PayPal

Kommer du ihåg förra året när PayPal attackerades av Anonym efter att det frös Wikileaks konto? Tja, det ser ut som att PayPal äntligen har beslutat att slå tillbaka mot hackingskoalitionen. Tydligen lämnade hackarna tillräckligt med information för att kunna spåras. PayPal har rapporterat att de har gett en lista med över 1000 IP-adresser till FBI: IP-adresser som länkades till PayPal-attacken förra året.

Från och med nu finns det ingen som säger hur användbar listan över IP-adresser är. Eftersom attacken var en distribuerad denial of service (DDoS) kan IP-adresserna visa sig vara värdelösa. DDoS-attacker utförs vanligtvis av zombiesystem: system som har smittats av trojaner som dess ägare inte känner till.

Och även om IP-adresserna inte var från zombie-datorsystem kan de vara falska eller falska adresser, eftersom det i stort sett är en förutsättning för hackare att maskera sina adresser innan de utför myrattacker. Att inte maskera sina IP-adresser skulle i stort sett vara en inbjudan att fastna.

Vi är inte säkra på varför PayPal väntade så länge på att släppa informationen, men vi gissar att den senaste bojkottrörelsen som startade av LulzSec och Anonymous kan ha fått företaget att göra det. Håll ögonen öppna för fler uppdateringar.

Filed in Web. Läs mer om anonym, hacking, internet, Paypal och säkerhet.