PayPal vill ta sitt betalningssystem till tegel och murbruk

PayPal vill ta sitt betalningssystem till tegel och murbruk

För en dryg vecka sedan rapporterade vi att PayPal införde ett nytt sätt att överföra pengar mellan två personer, och det var genom användning av NFC-teknik på enheter som Samsung Nexus S.

Innan detta fanns PayPal enbart på webben, ett populärt val som eBay-kunder använde för att köpa sina varor och bjuda på auktioner, och om något kunde deras övergång till telefoner och användningen av NFC-teknik ha varit en indikation på vad som ska kommer, och det är offline betalningsmetoder.

I slutet av året sägs det att PayPal testar försäljningsställets integration med en stor amerikansk återförsäljare av tegel och murbruk, även om det inte specificerades vilken återförsäljare det skulle vara. PayPal har också uttryckt att den nya riktningen som de förgrena sig till kommer att bli långsammare jämfört med onlineförsäljning, trots att de har förtroende för att den kommer att växa.

Det låter som en ganska bra idé och vi gillar tanken att vi kommer att kunna gå in i butiker och köpa varor med vårt PayPal-konto. När allt kommer omkring finns det några användare av PayPal som förlitar sig starkt, om inte enbart, på PayPal som deras sätt att köpa varor och tjänster online, och med möjligheten att föra det till den verkliga världen i tegel och murbruk är bara ett stort plus .

Filed in Web. Läs mer om Ebay, Google Wallet, NFC och Paypal.