PayPals köpskydd för Crowdfunding upphör snart

paypal-galaxy-s5

paypal-galaxy-s5Crowdfunding är en ganska snygg idé, för då och då kommer du att chansa till ganska intressanta prylar som kanske eller kanske inte har skickats över av din typiska investerare. Detta gör det möjligt för allmänheten att rösta med sina pengar om huruvida projektet görs eller inte. Ibland slutar vi med några ädelstenar som Pebble smartwatch.

Men det finns också tillfällen när vi slutar med bedrägerier eller projekt som inte levererar som utlovat. Då brukade PayPal erbjuda kunderna inköpsskydd där misslyckade kampanjer ser dem få tillbaka sina pengar, men tyvärr, om du är en ivrig stödjare för crowdfunding-projekt, förbered dig på att ta en större risk i framtiden.

PayPal har nyligen bekräftat att de kommer att avsluta köpskyddet för crowdfunding. Detta träder i kraft den 25 juni via ett nytt användaravtal. Det betyder att om du säkerhetskopierar ett projekt via PayPal och det misslyckas eller om det blir en bluff kommer PayPal inte längre att garantera dig att du får tillbaka dina pengar.

Enligt PayPals uttalande, ”Detta överensstämmer med riskerna och osäkerheterna med att bidra till crowdfunding-kampanjer, som inte garanterar avkastning för den investering som görs i denna typ av kampanjer. Vi arbetar med våra crowdfunding-plattformspartners för att uppmuntra insamlare att kommunicera riskerna med att investera i sin kampanj till givare. ”

Arkiverat i allmänhet. Läs mer om Crowdfunding, Indiegogo, Kickstarter och Paypal.