Pennsylvania inför 6 procent ‘Netflix-skatt’

Netflix spenderar 8 miljarder dollar på originalinnehåll 2018

Netflix-fjärrkontroll
Om du bor i Pennsylvania kommer din Netflix-prenumeration att bli dyrare. Staten har implementerat det som allmänt kallas ”Netflix-skatt”. Det är i grunden en förlängning av Pennsylvania sex procent moms till digitala nedladdningar samt online-prenumerationstjänster som Netflix. Som du förmodligen skulle ha gissat nu känns denna sexprocent också av andra tjänster.

Denna sex procents moms kommer att gälla för all streaming och nedladdning för e-böcker, musik och applikationer. Detsamma gäller streamingtjänster för musik som Netflix-rival Hulu. Endast digitala versioner av tidningar, tidningar och Bibeln har undantagits från Netflix-skatten.

Pennsylvania har nu gått med i en handfull stater som har beskattat digitala tjänster. Till exempel beskattar Minnesota digitala tjänster, medan Chicago redan inför en “molnskatt” på nio procent. Som alltid finns det en lösning, det kanske inte är helt olagligt men många anser att det ligger i ett grått område.

Skatten debiteras när kunden använder en faktureringsadress som ligger i en stad eller stat där digitala tjänster beskattas. För att undvika skatteanvändare av Netflix behöver de helt enkelt låna en faktureringsadress som ligger utanför Pennsylvania. Återigen, inte helt olagligt, men i ett slags grått område.

Arkiverat i allmänhet. Läs mer om Netflix. Källa: mashable