Pensionerad Apple Engineer Anses tydligen för gammal för Genius Bar Job

Pensionerad Apple Engineer Anses tydligen för gammal för Genius Bar Job

geni-bar-äpple
En historia om en pensionerad Apple-ingenjör som inte ansågs för ett Genius Bar-jobb får fart idag. Denna före detta Apple-ingenjör var inblandad i migrationen av OS X till Intel men fick aldrig ett samtal tillbaka efter en detaljhandelsgeniusintervju. En op-ed i NYT har tagit upp frågan om åldersdiskriminering i Silicon Valley eftersom man tror att ingenjören inte anställdes på grund av sin ålder.

I en op-ed om arbetsplatsfördomar belyser författaren åldersdiskriminering genom att ge exemplet med den tidigare Apple-ingenjören JK Scheinberg som försökte få ett kundsupportrepresentant Genius Bar-jobb i en Apple-butik.

Scheinberg var på Apple korrekt under en avsevärd lång tid – från 1997 till sin pension 2008 – och var direkt inblandad i de första byggnaderna av OS X för Intel-processorer. Han sa att tre intervjuare berättade för honom att de kommer att ha kontakt om Genius Bar-jobbet men han hörde aldrig tillbaka från dem.

Det är inte första gången som Apple anklagas för att föredra att anställa yngre människor. 60-åriga Michael Katz stämde Apple tillbaka 2010 efter att mindre ledande anställda vid en Apple Store i Orlando befordrades ovanför honom. Han ansåg att de var mindre kvalificerade individer för tjänsten och att han bara överlämnades för befordran flera gånger på grund av sin ålder.

Apple har ännu inte kommenterat denna op-ed.

Arkiverat i allmänhet ..