Periscopes sändningar sparas nu som standard

Periscopes sändningar sparas nu som standard

periskop sparatTidigt denna månad rapporterade vi att Periscope hade börjat testa ett sätt för användare att spara sina sändningar. Detta gjordes genom att lägga till “#Save” -taggen i titeln på deras sändning och den skulle sparas. Uppenbarligen är detta en ganska ineffektiv metod att spara eftersom ibland kan användare glömma att använda taggen.

Den goda nyheten är att du inte behöver bry dig längre. Enligt en tweet av Periscope nyligen har de meddelat att sändningar nu sparas som standard. “Det är här! Uppdatera din Periscope-app för att permanent spara dina sändningar som standard (ingen #save behövs). ” Det betyder att du alltid kan gå tillbaka till dina tidigare sändningar om du vill.

Utan tvekan kommer detta att vara bra för användare som innan detta och redan före #save-taggen skulle Periscope-sändningar bara hållas i 24 timmar innan de försvinner för gott. Anledningen till att Periscope introducerade #save var att de känner att ibland den ansträngning som sätts i en direktsändning skulle slösas bort om videon inte förvarades efteråt.

Beviljas att inte alla Periscope-sändningar är produktioner av studiokvalitet, men det finns vissa användare av sociala medier som förlitar sig på Periscope, Snapchat, Twitter, Instagram och YouTube för att försörja sig, så att hålla sina videor runt skulle vara som att skapa en portfölj av sitt arbete , men även då är det alltid trevligt att kunna spara ett minne, eller hur?

Arkiverat i allmänhet. Läs mer om Apps, Periscope och Twitter.