Pinterest låter dig snart handla föremål genom att snappa ett foto

pinterest_shopping

pinterest_shoppingSkillnaden mellan att shoppa på webbplatser som Pinterest och Amazon är att den senare handlar mer om att rekommendera dig artiklar baserat på vad du har handlat för tidigare eller produkter du har sökt efter tidigare. Pinterest å andra sidan känns som att objekt har handplockats, vilket vi antar är sant i viss utsträckning eftersom användarna kan dela sina pins och objekt som de tycker är intressanta.

Nu verkar det som att Pinterest tar sin shoppingupplevelse till nästa nivå. Tillkännagavs vid ett evenemang som hölls i San Francisco nyligen Pinterest avslöjade en kommande funktion (via Engadget) som i princip gör det möjligt för användare att handla föremål genom att ta ett foto av det. Till exempel om du är på ett hotell och du älskar hur rummet är inrett, ta bara ett foto så kan du hitta liknande föremål.

Som du kan se på skärmbilden till höger, i princip när du tar ett foto av objektet (eller objekten), kommer Pinterest att försöka identifiera objekten i fotot och söker sedan efter objekt på sin webbplats som är identiska (eller som identisk som den kan vara). Vi antar att det kan vara mindre läskigt om du närmar dig en person för att fråga dem var de fick sin väska från snarare än att smyga med att ta ett foto.

Men om du är blyg för att närma sig människor eller om de inte hjälper, kan det komma till nytta.

Arkiverat i allmänhet. Läs mer om Pinterest.