Piratkopierade CD-skivor gör sin väg till ansedda onlinebutiker

piracy

piratkopieringMedan skyldigheten definitivt ligger på oss som kunder att undersöka produkterna vi köper, kan du inte riktigt bli fel om du antar att om du köpte en produkt från en ansedd butik att det du fick var den verkliga affären. Men som Apple tidigare påpekat verkar det som om 9 av 10 tillbehör som säljs på Amazon är falska.

Det verkar dock som om falska Apple-tillbehör inte är det enda kunderna behöver oroa sig för. Enligt en rapport från The Wall Street Journal ser det ut som Amazon och andra online-återförsäljare har omedvetet sålt piratkopierade musik-CD-skivor. I en undersökning som utfördes av RIAA, befanns Amazon ha uppfyllt 18 av 44 beställningar på CD-skivor som har identifierats som förfalskade, så vi antar för det mesta att återförsäljaren fortfarande fångar förfalskningar, men det faktum att nästan hälften av försäljningen gled igenom är fortfarande lite oroande.

Några av piraterna har varit ganska snygga med hur de gör saker och har utnyttjat Amazons lagerhantering genom att gruppera sina lager med officiella partners, vilket innebär att det är lätt att släppa en potentiellt falsk produkt i mixen utan att någon är klokare. Den goda nyheten är att Amazon inte låter den här bilden och har sagt att de arbetar nära distributörer och etiketter för att klämma fast på dessa falska CD-skivor.

En taleskvinna från Amazon tillägger också, “Vi agerar också och agerar aggressivt efter dåliga skådespelare.” Under tiden, om du vill köpa CD-skivor från Amazon, för närvarande antar vi att det förmodligen är en bra idé att försöka läsa om att identifiera piratköp innan du klickar på knappen “Köp”.

Arkiverat i Ljud> Allmänt. Läs mer om musik och piratkopiering.