Polis i Storbritannien för att skapa ett online-anti-hatbrott & missbruksteam

Yahoo forskare bygger online missbruk upptäckt verktyg

rapport-cybermobbningTrakasserier på nätet är inte nytt, och det är inte heller ovanligt, vilket faktiskt är ganska sorgligt. Hittills har sociala medieplattformar som Facebook, Twitter, Instagram och fler tagit steg för att försöka minska detta eller gett användarna möjlighet att rapportera sådant beteende. Men många känner att tiden att svara inte är så snabb som den kunde vara.

Nu verkar det som om i Storbritannien kommer polisen att inrätta ett specialteam som syftar till att hantera online-hatbrott och missbruk på sociala medieplattformar som Facebook och Twitter. Teamet kommer att börja litet med fem officerare och kommer att finnas i två år som ett pilotprogram, med initiativet som kostar £ 1,7 miljoner.

Enligt borgmästarens kontor för polisarbete och brott (Mopac) hävdar de att sociala medier ”Ger förövare med hatbrott en slöja av anonymitet, vilket gör det svårare att ställa dem inför rätta och eventuellt påverka ett större antal människor,” varför detta team håller på att installeras.

En talesman för Mopac tillägger, “Samhällsgrupper i London har berättat för oss att hatbrott online är en fråga som ökar dem och att polisens svar tidigare har varit inkonsekvent.” Vi har sett olika initiativ skapats tidigare, men förhoppningsvis kommer den här att bli mer effektiv.

Arkiverat i allmänhet. Läs mer om Legal.