Polisövervakning förklädd som Google Maps Car

Polisövervakning förklädd som Google Maps Car

Bildkredit - Matt Blaze

Bildkredit – Matt Blaze

Medan du förmodligen inte ska köra fort, är chansen stor om du kör fort och du ser en polisbil framför dig kommer du att sakta ner. Men om du inte såg en polisbil och kanske såg en bil som ser ut som om det kan vara en Google Maps-bil, är chansen att du ignorerar den och fortsätter att köra i samma takt, eller hur?

Men det visar sig att du kanske borde ägna mer uppmärksamhet i framtiden, för enligt rapporter upptäcktes ett sådant fordon som används av polisavdelningen i Philadelphia. Fordonet var ett omärkt polisfordon och var också utrustat med en registreringsskyltläsare och ett tvivelaktigt Google Maps-dekal placerat på sidan, vilket vi antar att vid ytterligare inspektion inte ser ut som det kan vara riktigt, men med tanke på dess omärkta status hade varit lätt att lura andra.

I ett uttalande till moderkortet sa löjtnant John Stanford, ”Vi har informerats om att detta omärkta fordon tillhör polisavdelningen; emellertid godkändes inte någon särskild dekal på fordonet genom någon kommandokedja. När vi väl fått detta uppmärksammades det att dekalerna skulle tas bort omedelbart. ”

Google har också utfärdat ett uttalande som säger: “Vi undersöker för närvarande saken.” Det är oklart varför bilen hade Google Maps-klistermärket på sig, antagligen som en förklädnad, men vi måste undra om det har förekommit att en sådan taktik har använts någon annanstans tidigare.

Arkiverat i allmänhet. Läs mer om Google, Google Maps och Legal.