QR-koder gör Yiying Lus illustrationer till länkar

Yiying Lu QR code art

Yiying Lu QR-kod artYiying Lu, konstnären bakom Twitters ökända Fail Whale, valdes nyligen för att skapa en samling modeillustrationer för den inledande utgåvan av tidningen Meets Obsession. Och istället för att bara skapa vanliga konstverk med sina färdigheter (kom ihåg att hon kan illustrera mer än vad du förmodligen känner henne för dvs Fail Whale), har hon beslutat att krydda dem lite genom att göra QR-koder som en del av designen .

Var och en av de tio illustrationerna hon skapade för tidningen innehöll en QR-kod som när den skannas med en läsare leder användaren till en webbplats där de kan ladda ner gratis digitala versioner av Yiying Lus konstverk för sitt skrivbord, telefoner och surfplattor. Prata om subliminal reklam. Det som är bra med illustrationerna är hur koderna implementeras i konstverken, vilket kompletterar de porträtt som Yiying Lu skapade. Gå hit för att kolla in högupplösta versioner av konstverket.

Jag nämnde tidigare att QR-koder såg ut som om de skulle göra comeback, och dessa nya illustrationer visar hur kreativt de kan implementeras. Jag undrar vilket annat QR-kodinspirerat arbete vi kommer att se i framtiden nästa gång?

Filed in Web. Läs mer om mode och Qr-kod.