Qualcomm bekräftar $ 47 miljarder förvärv av NXP

Qualcomm arkiverar en motsättning mot Apple

qualcomm-logotyp
Det fanns rykten om att Qualcomm var intresserad av att förvärva NXP Semiconductor och företaget har just gjort ett formellt tillkännagivande idag. Qualcomm har bekräftat att det kommer att förvärva NXP för 47 miljarder dollar. Det är det största chipförvärvet som företaget någonsin har gjort, affären kommer faktiskt att bli den största halvledaravtalet som någonsin gjorts, så det är historia.

NXP gör mer än bara smartphonechips. Dess produkter inkluderar NFC-betalningschips och det var en gång leverantören av iPhones rörelse-co-processor. Det har redan en stor andel på Internet of Things, bilindustrin och säkerhetsmarknaderna, så Qualcomm kartlägger en kurs för sin framtid med detta förvärv.

“Genom att gå med i Qualcomms ledande SoC-kapacitet och tekniska färdplan med NXP: s ledande försäljningskanaler och positioner inom fordonsindustrin, säkerhet och IoT kommer vi att vara ännu bättre positionerade för att ge kunder och konsumenter möjlighet att förverkliga alla fördelarna med den intelligent anslutna världen”, VD Qualcomm Steve Mollenkopf sa i ett uttalande.

När förvärvet har genomförts kommer det kombinerade företaget att ha en årlig intäkt på mer än 30 miljarder dollar och tillgång till användbara marknader på 138 miljarder dollar år 2020. Denna affär kommer att leda till att ett dotterbolag till Qualcomm förvärvar alla utgivna och utestående aktier i NXP för 110 USD per andel kontant och värderade affären till svindlande 47 miljarder dollar.

Affären är beroende av godkännanden från lagstiftningen, Qualcomm förväntar sig att avsluta förvärvet i slutet av nästa år.

Arkiverat i allmänhet. Läs mer om Qualcomm. Källa: qualcomm