Qualcomm presenterar ett par marker designade för IoT-enheter

FTC tycker att antitrustdräkt mot Qualcomm inte får avvisas

snapdragon-821-qualcommQualcomm kan ha varit känt för vissa som tillverkare av chipsets som finns i smartphones, men under de senaste åren har företaget utvecklats till att skapa chips för icke-mobila enheter. Tidigare i år lanserade företaget till exempel chipsets för wearables i form av Snapdragon Wear 1100 och Snapdragon Wear 2100.

Det verkar dock att det inte är allt Qualcomm vill erövra. Företaget har nyligen tagit bort ett par nya chipsets som har utformats för inbäddade enheter och IoT (Internet of Things). Detta kommer i form av Qualcomm 410E och 600E, med den tidigare klockade vid 1,2 GHz med en Adreno 306 GPU, medan den senare klockades vid 1,5 GHz med en Adreno 320 GPU.

410E har också Bluetooth 4.1-anslutning, 802.11 b / g / n och GPS, medan 600E kommer med stöd för Bluetooth 4, en 802.11 a-ac-radio och GPS. Förutom att lansera dessa nya chipsets har Qualcomm också gått ihop med sådana som Arrow Electronics. Detta gör det möjligt för företaget att erbjuda chipsets i mindre antal, vilket kan vara till nytta för mindre medelstora företag som inte har resurser eller behov av att beställa chipsets i miljoner.

För närvarande är det oklart vilka IoT-enheter eller inbäddade prylar som kommer att vara de första som utnyttjar dessa nya chipsets från Qualcomm.

Arkiverat i allmänhet. Läs mer om Connected Objects, IoT (Internet of Things) och Qualcomm.