Qualcomm Quick Charge 4 tillkännages

qualcomm-qc-4

qualcomm-qc-4Idag vid ett evenemang i New York som vi deltog i meddelade Qualcomm sin senaste generation för sin snabbladdningsteknik Quick Charge 4. Efterföljaren till Quick Charge 3, den nya tekniken kommer att finnas tillgänglig med nästa generations Qualcomm-processor, Snapdragon S835 som förväntas levereras i enheter under första halvåret 2017.

Quick Charge första version lanserades 2013 och enligt företaget stöds den idag av mer än 150 företag och över 600 miljoner produkter i flera kategorier: från mobiltelefoner till drönare, kameror, VR-headset, mobila routrar och trådlösa kuddar . Du kan lära dig mer information om teknikens historia på vår dedikerade Quick Charge-sida.
Quick Charge 4 är 20% snabbare än 3,0 generationen och 2,5 gånger snabbare än den första implementeringen. Qualcomm förbättrade också effektiviteten med 30%, vilket innebär att det finns mindre energiförlust och värmeavledning under laddningstiden, temperaturen sänks med upp till 5 grader Celsius. Till exempel är värme alltid dåligt för laddningshastigheten, när det är för varmt, måste laddningshastigheten minskas och det rekommenderas inte heller för batterier, eftersom det utvidgar materialet och det kan vara farligt.

Under presentationen hävdade Qualcomm att Quick Charge 4 ger 5 timmars batteritid med 5 minuters laddning av ett 2750 mAh batteri, och jag fick veta att det verkligen betyder fem timmars samtalstid i telefonen.
Den nya versionen stöder USB-PD och USB typ C.

När det gäller batterier är säkerhet viktigt och Samsung lärde sig det på det hårda sättet.

Qualcomm erbjuder förbättrade säkerhetsfunktioner med sin 4.0-generation, särskilt kabeldetektering och skydd. Skyddet implementeras vid olika punkter i laddningsprocessen för att mäta ström, spänning och temperatur för att skydda batteri, kablar, system och kontakter.

Quick Charge 4.0 hjälper till att förhindra överladdning av batteriet och reglera strömmen under varje laddningscykel. Det kommer förmodligen att förbättra batteriets livslängd; vi vet att i slutändan dör ett batteri efter en viss laddning.

Arkiverat i allmänhet. Läs mer om Qualcomm.