Qualcomm Snapdragon 670 Specifikationer ryktas

Qualcomm Snapdragon 670 Specifikationer ryktas


Qualcomm tillkännagav Snapdragon 660-processorn tidigare i år i maj. Det går gradvis in i mer mellanklass-smartphones. Ett nytt rykte från Kina ger oss de påstådda tekniska specifikationerna för Snapdragon 660s efterträdare. Det är lite för tidigt men då, timing är aldrig något som ryktfabriken handlar om.

Qualcomm Snapdragon 660 är byggd på 14nm-tekniken. Den har 8 Kryo 260 CPU-kärnor klockade vid 2,2 GHz. Det var den första 600-serien SoC från Qualcomm som hade Kryo CPU. Det kombinerades med Adreno 512-grafikprocessor som gav 30 procent förbättrad grafikprestanda jämfört med sin föregångare.

Ryktet från Kina antyder att Qualcomm Snapdragon 670 kommer att byggas på 10 nm-processen och att den kommer att ha nästa generations Kryo-kärnor. Octacore-konfigurationen sägs inkludera 2 Kryo 360-kärnor med hög effekt och 6 kärnor med låg poer.

Det hävdas också att det nya chipet kommer att använda ARMs DynamIQ-teknik. Det är efterföljaren till big.LITTLE-konfigurationen och råkar vara mer flexibel. Chipet kommer också att gå vidare till nästa generation Adreno GPU. Det kommer sannolikt att ha en 6-serie GPU jämfört med 5-serien som finns på Snapdragon 660.

Det hävdas att Qualcomm officiellt kommer att tillkännage denna processor tidigt nästa år. Det kan ta några månader efter det för detta chip att ta sig in i smartphones.

Arkiverad i mobiltelefoner. Läs mer om Qualcomm. Källa: m.weibo.cn