Raspberry Pi släpper $ 5 nolldatorn

raspberry-pi-zero

Den brittiska baserade Raspberry Pi blev snabbt populär på grund av sin mycket billiga programmerbara dator. Under åren har Raspberry Pi vuxit ännu mer kraftfullt och ändå förblivit otroligt prisvärd för människor som gillar att göra saker. Nu har Raspberry Pi ännu en snygg liten programmerbar dator för oss och den här är den billigaste den någonsin har gjort, kallad Raspberry Pi Zero, den här lilla datorn kostar bara $ 5.

Raspberry Pi Zero har en processor som är 40 procent snabbare än den ursprungliga Pi-datorn, den har till och med 512 MB minne, en mini HDMI-port samt en microSD-kortplats för lagring.

Företaget har också valt ett mycket unikt sätt att få sin nya programmerbara dator ut genom dörren, den levereras gratis med sin MagPi-tidning som kostar £ 5,99 i Storbritannien, det är det som gör att den inte bara är den billigaste datorn som någonsin har monterats utan också en som ska ges bort gratis med en tidning.

Tidningen kommer också att innehålla mer än 30 sidor med artiklar som är tillägnad denna $ 5-dator och de otroliga saker som kan göras av den.

Raspberry Pi vill få så många människor att programmera som möjligt genom att göra den initiala investeringen som krävs nästan ingenting, Pi Zero kommer säkert att gå långt för att främja detta mål.

Arkiverat i datorer. Läs mer om Raspberry Pi.