Rättegång påståenden om att Facebook har skannat privata meddelanden

Facebook Is Deleting Pictures, Videos Uploaded From The PS4

facebook-logotypMed så många människor som använder Facebook som en social medieplattform, är chansen mer än ett tillfälle, du har antagligen använt Facebook Messenger för att chatta med dina vänner också. Under dina chattar har du antagligen delat dina tankar, foton och länkar som du tror att dina vänner kan njuta av, men som det visar sig kan Facebook också njuta av dem.

Det verkar som om Facebook nyligen har drabbats av en rättegång som hävdar att företaget har skannat privata meddelanden, och om det upptäcker att det finns en länk i meddelandet kommer det att räknas som ett “gilla” för sidan. Baserat på dessa “gillanden” använder Facebook sedan uppgifterna för att sammanställa användarprofiler för att hjälpa till att leverera riktade annonser, eller så stämmer rättegången.

Nu som det visar sig är detta något som Facebook brukade göra, men uppenbarligen upphörde med sådana metoder för länge sedan. I en kommentar till CNET, ”Vi håller med domstolens slutsats att det påstådda beteendet inte ledde till någon verklig skada och att det vore olämpligt att låta käranden begära skadestånd på klassnivå. De återstående fordringarna avser historiska metoder som är helt lagliga, och vi ser fram emot att lösa dessa påståenden i sak. ”

Enligt de klagande hävdar de dock att Facebook fortfarande fortsätter att samla in webbadresser från privata meddelanden och använda dem. “Facebooks källkod avslöjar inte bara att Facebook fortsätter att förvärva URL-innehåll från privata meddelanden, utan att det också fortsätter att använda innehållet som det förvärvar.” Under tiden för de som är intresserade kan du kolla in stämningen i sin helhet här.

Arkiverat i allmänhet. Läs mer om Facebook, Legal och Privacy.