Reebok använder 3D-ritning för att skapa skor utan att använda formar

Reebok använder 3D-ritning för att skapa skor utan att använda formar

Om du inte vet hur skor tillverkas kan vi inte skylla på dig eftersom det inte exakt är en process som många känner till om de inte är nyfikna eller arbetar i branschen. Enligt Reebok innebär dock en del av processen användning och skapande av formar som uppenbarligen är både dyra och tidskrävande.

Detta innebär att skor inte slits ut så fort de kunde, varför företaget har meddelat Liquid Factory, en tillverkningsprocess som innebär användning av robotar och 3D-ritning (liknande konceptet som 3D-utskrift) med en vätska som skapats speciellt från BASF för att skapa skor utan formar. Slutresultatet är ett par skor som potentiellt kan skapas för en bättre passform, och också i snabbare takt.

Liquid Factory leds av Bill McInnis, framtidschefen på Reebok som citerades: ”Med Liquid Factory ville vi fundamentalt ändra sättet att göra skor på och skapa en ny metod för att tillverka skor utan formar. Detta öppnar helt nya möjligheter både för vad vi kan skapa och hur snabbt vi kan skapa det. ”

”Med den här nya processen kunde vi programmera robotar för att skapa hela skoens yttersula, utan formar, genom att rita i lager med ett högenergi flytande material för att skapa den första någonsin energi-retursulan, som fungerar dramatiskt bättre än en typisk yttersula i gummi. ” Tyvärr producerar Liquid Factory inte exakt dessa skor med massproduktionshastigheter ännu och det finns bara 300 par tillgängliga just nu. De kostar 189,50 dollar per par och är tillgängliga via Reeboks webbplats och FinishLine.

Arkiverat i allmänhet. Läs mer om 3D-utskrift och Wearable Tech.