Rithmio Edge Android Wear-appen spårar dina framsteg för tyngdlyftning

Rithmio Edge Android Wear-appen spårar dina framsteg för tyngdlyftning

Majoriteten av träningsredskap kommer att mäta aktiviteter som att springa, till exempel hur snabbt du springer, hur långt du har sprungit och i vissa fall till och med kan kartlägga din rutt. Men när det gäller tyngdlyftning finns det inte så många bärbara produkter tillgängliga, vilket innebär att om du vill spåra dina framsteg finns det inte många alternativ.

Det finns wearables som spårar vikter, men om du hellre inte vill köpa en ny gadget kan du vara intresserad av att kolla in den här appen Rithmio Edge. Det här är en app designad för Android Wear-enheter som kommer att kunna spåra dina framsteg när du lyfter vikter. Enligt dess utvecklare är det också tillräckligt smart för att upptäcka vilken typ av vikter du lyfter, vilket innebär att även om vissa övningar har liknande rörelser, bör appen kunna se skillnaden.

Nu har vi inte testat det själva så att vi inte kan intyga appens noggrannhet, men Rithmio hävdar att de har arbetat med programvaran som driver Edge under de senaste fem åren, finjusterar när de går, så förhoppningsvis har alla dessa år inte gått till spillo. Det bästa är att det ser ut som att Rithmio Edge är en gratis nedladdning, så om du äger en Android Wear-bärbar dator, gå vidare till Google Play för nedladdning.

Arkiverat i allmänhet. Läs mer om Android Wear, appar, fitness och hälsa.