RockMelt, en social webbläsare

RockMelt, en social webbläsare

RockMelt, en social webbläsare

I morgon finns det en ny konkurrent på webbläsararenan: RockMelt. Det är en webbläsare byggd för att passa perfekt “hur människor använder webben idag” (de säger), nämligen med Facebook, Google och Twitter helt integrerat från grunden. Med denna snäva integration gör RockMelt uppgifter som att skicka ett Facebook eller ett Twitter-meddelande snabbare än tidigare eftersom du alltid är inloggad. Att titta på flera Googles sökresultat borde också vara snabbare eftersom sökresultaten säger sig synliga medan du tittar på dessa sidor.

Kommer det att förändra vårt sätt att använda webben? Förmodligen inte, men kanske kommer det att göra oss mer sociala (arbetsgivare kommer att “älska” det). Enligt min mening är RockMelts främsta styrkaDet nya användargränssnittet: det skulle vara svårt att bygga med en rad plug-ins från flera företag. Att lansera en webbläsare som baseras på det faktum att Google och Facebook (ska vi kalla det “GooBook”?) Är två dominerande krafter kanske inte är en så dålig idé (affärsmässigt), även om det verkar slutna … på vissa sätt påminner det mig om när AOL “var” internet (nästan) – inte en trevlig tanke.

Denna webbläsare gör inte anspråk på att vara den snabbaste, även om den borde vara mycket snabb, eftersom den är baserad på koden som användes för att bygga Google Chrome. Snart kommer du att kunna uppleva det. Under tiden finns det bara den officiella videon. Om du försöker, lämna oss en kommentar.

Arkiverat i Datorer> Topphistorier> Webb. Läs mer om Web 2.0.