Rolls-Royce syftar till att starta fjärrstyrda lastfartyg senast 2020

Rolls-Royce syftar till att starta fjärrstyrda lastfartyg senast 2020

rullar-royce-autonoma lastfartyg-3
Rolls-Royce kan vara mest känd som ett lyxbilmärke men det gör så mycket mer än så, till exempel gör det också motorer för flygplan. Det brittiska företaget har nu siktat mot autonoma lastfartyg eftersom det syftar till att distribuera fjärrstyrda fraktfartyg så tidigt som 2020. Dessa fartyg behöver inte besättning ombord eftersom de kommer att styras via virtuella däck på land som ligger tusentals mil bort. från det faktiska fartyget som är till sjöss.

Landbaserade besättningar skulle styra lastfartygen genom virtuella däck komplett med virtual reality-vyer och övervakningsdroner som kommer att användas för att effektivt hålla koll på saker. Rolls-Royce påpekar att det finns flera fördelar med att driva dessa lastfartyg.

Eftersom de inte behöver ett besättning ombord kommer det inte vara nödvändigt att lägga till en bro eller bostäder, vilket innebär att det kommer att bli mer utrymme för last. Fartygen kommer också att vara effektivare och säkrare eftersom den mänskliga riskfaktorn kommer att elimineras, de värsta piraterna kan göra om de tar över ett fjärrstyrt fartyg som tar fart med lasten, åtminstone kommer de inte att kunna hålla gisslan eller skada dem.

Rolls-Royce strävar efter att lansera de första fjärrkontrollfraktfartygen till 2020. Det arbetar också på autonoma båtar som inte kräver människor också, det kan ta upp till två decennier att hamna i havet.

Om fraktfartyg inte är din kopp te kanske du vill se framtidens superlyxiga Rolls-Royce.

Arkiverat i allmänhet. Läs mer om Rolls Royce. Källa: rolls-royce