Ryska ambassadens tweets Bild från Command & Conquer för att varna för terrorism

Ryska ambassadens tweets Bild från Command & Conquer för att varna för terrorism

ryska_cnc_1Saken med videospel idag är att de börjar sporta grafik som är mer realistiska än någonsin. I vissa fall har detta faktiskt resulterat i nyheter på TV för att dela bilder av videospel som tros vara verkliga, även om vi måste undra vilken ursäkt Rysslands brittiska ambassad har för bilden ovan?

Det verkar som om den ryska brittiska ambassaden nyligen har twittrat en bild av en trio av bombbilar från Command & Conquer: generaler där texten läser: “Extremister nära Aleppo fick flera lastbilar med kemisk ammunition.” För att vara rättvis finns det en liten ansvarsfriskrivning på skärmdumpen som säger att den endast är för illustrationsändamål, men vi tror att någon annan bild skulle ha varit bättre, eller hur?

Tyvärr är detta internet vilket innebär att det ryska brittiska ambassaden gjorde upptäcktes snabbt av Twitter-användare som slösade bort tid på att förlöjliga inlägget med olika andra skärmdumpar från videospel som visar terrorister och fascister “fångade i aktion” (se galleriet ovan för exempel ). Men som vi sa är det inte första gången som videospelmaterial används i stället för mer exakta bilder.

Du kan till exempel komma ihåg för flera år sedan att BBC använde Halos UNSC-logotyp istället för FN: s säkerhetsråds logotyp, eller när iransk statlig TV använde bilder från Medal of Honor för att visa en Hizbollah-prickskytt som tog ut ISIS-mål.

Arkiverat i Spel> Allmänt. Läs mer om Command & conquer, Humor och Social Hit.