Så här får du tillgång till Equalizer i iTunes 11 på både Windows och Mac

iTunes 11 equalizer main

iTunes 11 equalizer main

När du lyssnar på musik behöver du olika equalizerinställningar för varje låt baserat på genre och bakgrundsmusik. Att ändra Equalizer-inställningar i iTunes eller någon annan musikspelare kan ha en betydande effekt på ljudet på låten du lyssnar på.

iTunes 10 hade Equalizer-inställningarna direkt i menyn men med lanseringen av iTunes 11 ändrade Apple platsen för Equalizer-alternativet i menyn, vilket ledde till att användare trodde att den nya versionen iTunes inte har funktionen. I det här inlägget visar vi dig hur du kan komma åt equalizer i iTunes 11 på din Windows- eller Mac-dator.

På Windows

iTunes Show-utjämnare

Åtkomst till Equalizer i iTunes 11 på en Windows-baserad dator är lite mer komplicerad än på Mac. När jag först uppgraderade till iTunes 11 tog det mig ett tag att ta reda på var alternativet gick.

I Windows 8 eller tidigare startar du iTunes och klickar sedan på menyfältets knapp längst upp till vänster på skärmen. Därifrån klickar du på alternativet “Visa menyraden”, vilket gör menyraden synlig precis under uppspelnings- / pauskontrollerna. I det här menyfältet klickar du på alternativet “Visa” och sedan på “Visa equalizer”.

Alternativt kan du trycka på Ctrl + Shift + 2 på tangentbordet för att komma åt Equalizer i iTunes 11.

På Mac

På Mac kan du antingen klicka på alternativet “Window” och sedan på “Equalizer” eller så kan du trycka på Option + Command + 2 med tangentbordet.