Så här kan YouTube se ut i Daydream

YouTube VR får delade rum och live röstchatt

youtube i vrYouTube och virtuell verklighet som arbetar hand i hand är inte nytt. I själva verket introducerade YouTube 360-graders videor (och levande videor) för ett tag sedan där du kunde titta på det med Google Cardboard eller andra enheter som Samsung Gear VR. Men när Google tillkännager Daydream på Google I / O kommer sakerna att tas till nästa nivå.

Enligt ett inlägg på YouTubes blogg har de gett oss en glimt av hur YouTube kan se ut på Daydreams plattform. Som du kan se på skärmdumpen ovan visar YouTube YouTubes användargränssnitt i VR där användare kan bläddra igenom olika videor medan de har en annan video som spelar bakgrunden.

”Vi skapar YouTube VR-appen för att ge ett enklare, mer fördjupande sätt att hitta och uppleva virtuellt verklighetsinnehåll på YouTube. Den levereras också med alla YouTube-funktioner du redan älskar, som röstsökning, upptäckt och spellistor, alla anpassade för dig, så att du kan uppleva världens största samling VR-videor på ett helt nytt sätt. ”

YouTube tillkännagav också att de kommer att arbeta med NBA, BuzzFeed och Tastemade för att hjälpa till att skapa videor utformade speciellt för virtual reality-rymden. De arbetar också med kameratillverkare för att göra enheter som är klara för hopp.

Arkiverat i allmänhet. Läs mer om Daydream, Google, Google i / o 2016, Google Io, Virtual Reality (VR) och YouTube.