Så här söker du efter Emoji på iOS 14

Emoji search iOS 14

Med iOS 14 har Apple äntligen gjort det lättare för iPhone- och iPad-användare att söka efter Emoji de letar efter. Användare har nu möjlighet att komma åt Emoji-tangentbordet på sin enhet och använda den inbyggda sökfunktionen för att snabbt hitta Emoji som de vill skicka.

Med den nya förändringen behöver användare inte längre slösa sin tid på att bläddra igenom Emoji-tangentbordet bara för att hitta den Emoji som de letar efter. De kan helt enkelt skriva in texten relaterad till det Emoji- och iOS-tangentbordet som visar de mest relevanta alternativen.

Så här söker du efter Emoji på iOS 14

Att använda den nya Emoji-sökningen på iPhone är väldigt enkelt. Du kan göra det genom att helt enkelt följa dessa instruktioner.

Innan du börjar med processen, se till att Emoji-tangentbordet är aktiverat på din iPhone eller iPad. Det kan aktiveras genom att gå till Inställningar -> Allmänt -> Tangentbord -> Lägg till nytt tangentbord och därifrån kan du välja Emoji.

    Öppna valfri meddelandeapp eller en app som gör det möjligt att skriva och klicka på textfältet. När tangentbordet visas på skärmen trycker du på Emoji-ikonen för att komma åt Emoji-tangentbordet.Sök efter Emoji på iOS 14
    Rätt ovanför Emoji-tangentbordet hittar du ett sökfält. Sök efter Emoji som du vill skicka genom att skriva in relevant text. Du kan till exempel skriva Fire för att se alla Emoji-relaterade till brand, bil för Car Emoji och så vidare.Emoji-sökning iOS 14
    Tryck på Emoji för att skriva det i textfältet.

Du kan lämna Emoji-sökskärmen genom att trycka på ‘x’ -knappen i sökfältet eller genom att trycka på Emoji-knappen som visas istället för Retur-tangenten.

Läs också: Så här använder du Emojis på Mac: Skriv din favoritemoji var som helst