Så här stoppar du din Mac från att uppdateras automatiskt

Så här stoppar du din Mac från att uppdateras automatiskt

Med macOS Mojave har Apple förändrat hur systemuppdateringar laddas ner på Mac. På äldre versioner kan du ladda ner macOS-uppdateringar genom att gå till avsnittet Uppdateringar i Mac App Store, nu kan användare ladda ner dem direkt från avsnittet Programuppdatering i Systeminställningar. Det här nya sättet liknar hur du laddar ner uppdateringar på iOS-enheter och känns mer intuitivt.

macOS har också de automatiska uppdateringsfunktionerna, vilket gör att Mac kan ladda ner och installera uppdateringar automatiskt. Detta är en utmärkt funktion för dem som inte vill bry sig om att hålla sin Mac uppdaterad.

Men så användbart som det kan vara kan den här funktionen kanske inte passa alla, så om du använder din Mac för ändamål som kan störas av oväntade programuppdateringar, är det bäst för dig att inaktivera funktionerna för automatiska uppdateringar.

I den här stegvisa handledningen visar vi hur du enkelt kan inaktivera funktionen för automatiska uppdateringar i macOS och stoppa din Mac från att uppdateras automatiskt. När den här funktionen är avstängd måste du uppdatera din Mac manuellt genom att gå till avsnittet dedikerad programuppdatering.

Hur man stoppar Mac från att uppdateras automatiskt

Följ dessa enkla steg för att aktivera eller inaktivera funktionen för automatiska uppdateringar på macOS Mojave eller senare.

1. På din Mac-start Systeminställningar.

2. Klicka sedan på Programuppdatering ikon.

3. På sidan Software Update bör du hitta kryssrutan för ‘Håll min Mac automatiskt uppdaterad ‘.

4. Klicka på kryssruta för att inaktivera automatiska uppdateringar kan du behöva verifiera med ditt lösenord.

Det är det, när kryssrutan har avmarkerats installerar macOS inte uppdateringar på egen hand. Du kan också klicka på knappen ‘Avancerat’ på samma sida och ändra inställningarna individuellt för att automatiskt söka efter uppdateringar, ladda ner uppdateringar, ladda ner appuppdateringar och uppdateringar för systemfiler och säkerhetsuppdateringar.