Så här tar du bort Cydia från din iPhone, iPad eller iPod touch med iTunes

cydia uninstall guide

Om du har en jailbreakad iPhone, iPad eller iPod touch som kör Cydia och du vill ta bort jailbreak samt Cydia-butiken från den måste du återställa din iOS-enhet. Återställning av iOS-enheten till samma eller senaste version av iOS tar bort jailbreak och avinstallerar Cydia-butiken från din Apple-enhet. I det här inlägget visar vi dig hur du tar bort Cydia från din iPhone Pad eller iPod touch med iTunes.

Medan du uppdaterar till den senaste versionen av iOS-programvaran, dvs. iOS 6.1.3 fungerar också, rekommenderas att du återställer din iPhone, iPad eller iPod touch till samma iOS-version som du kör eller den version som stöder jailbreak bara om du vill jailbreak din enhet igen.

Se till att du säkerhetskopierar alla dina data innan du börjar med proceduren så att du inte tappar den. För att säkerhetskopiera din enhet genom att ansluta den till din dator och klicka på knappen ‘Säkerhetskopiera nu’ som finns under Säkerhetskopiering på enhetens sammanfattningssida.

ta bort cydia guide

När din iOS-enhet har säkerhetskopierats kan du återställa den genom att installera om iOS-programvaran på den. För att installera den version av iOS som du redan har laddat ner från webben klickar du på knappen ‘Återställ’ på iTunes medan du håller ‘Skift-tangenten’ på tangentbordet. På Mac kan du hålla ‘Alt-tangenten’ medan du klickar på återställningsknappen. Därefter kan du peka iTunes på iOS-versionen och installera den.

ta bort cydia guide 1

För att uppdatera din iPhone, iPad eller iPod touch till den senaste tillgängliga versionen av iOS, dvs. iOS 6.1.3 eller iOS 6.1.4 (iPhone 5), behöver du bara klicka på knappen ‘Återställ’.

Efter att enheten har återställts kommer Cydia och alla jailbreak-data att raderas. Kom ihåg att du också kommer att förlora eventuella tweaks eller Cydia-appar som du laddade ner innan du återställer din smartphone eller surfplatta.

Så det är det. Nu borde du veta hur du tar bort Cydia från din jailbroken iOS-enhet. Om du har några frågor så låt oss veta i kommentarfältet nedan.