Sällsynta Pokémon-kort säljer för nästan 55 000 dollar

pokemon-illustrator

pokemon-illustratör
Sällsynta föremål tenderar att hämta mycket pengar. De auktioneras vanligtvis till högstbydande. Vi har ofta täckt sällsynta Apple-datorer som går till upprörande priser men det här är något helt annat. Ett sällsynt Pokémon-kort, ja ett kort, har auktionerats för hela 54 970 dollar. Detta är det mesta som någonsin har betalats för ett Pokémon-kort och jag är säker på att det kommer att hålla rekordet länge.

Auktionen ägde rum i Beverly Hills där detta Pokemon Illustrator-kort såldes för nästan 55 000 $. Detta kort är verkligen unikt eftersom det är oklart hur många av dessa som fortfarande finns.

Totalt 39 av dessa illustratorkort delades ut som pris för CoroCoro Comic-illustrationstävlingar i slutet av 1990-talet. Det är inte känt hur många av dessa kort som fortfarande finns och de som gör är uppenbarligen mycket svåra att få fram och råkar vara ganska dyra.

Ett sådant Pokemon Illustrator-kort såldes i början av 200-talet för cirka 23 000 dollar och rekordet har just nu gått sönder, faktiskt har rekordet krossats. 54 970 dollar är mycket pengar med vilken marginal som helst, betydligt mer än vad du kan spendera på ett Pokémon-kort, men glada samlare är kända för att inte betrakta pengar som ett objekt när de lägger till ränteobjekt i sin samling.

Arkiverat i allmänhet. Läs mer om Pokémon. Källa: gonintendo