Samsung-backade IOFIT Smart Golfskor lanseras på Kickstarter

Samsung-backade IOFIT Smart Golfskor lanseras på Kickstarter

Så vi har saker som smartphones, smartklockor, smarta hushållsapparater, så varför inte smarta skor? För att vara rättvis är smarta skor inte precis nya. Några av er kanske kommer ihåg att Nike och Apple samarbetade för flera år sedan där användare kunde sätta in ett lite chip i sina löparskor och para ihop det med en iPhone-app, men naturligtvis har tekniken kommit långt sedan dess.

Om du gillar golf kan dessa smarta skor som heter IOFIT vara intressanta för dig. Skorna är skapade av ett företag som heter Salted Venture, som är en spin-off från Samsung. Skorna debuterade faktiskt tidigare i år i februari, men företaget har nyligen lanserat dem på Kickstarter i hopp om att få dem finansierade.

Skorna kräver fortfarande att användare ska synkronisera med en smartphone, men sensorerna kommer att vara inbäddade i själva skorna, vilket innebär att du inte behöver några andra tillbehör. Det kommer att kunna upptäcka saker som hållning och svängning, så om du gör det fel kan appen berätta vad du gör fel och hur du kan förbättra det tack vare de inbyggda sensorerna som kan upptäcka vikt och viktförskjutning under en gunga.

IOFIT-skorna blir inte billiga eftersom de kostar 200 dollar, men om du tror att ditt golfspel skulle kunna göra några förbättringar, fortsätt sedan till Kickstarter för att lova ditt stöd.

Sparat i prylar> Allmänt. Läs mer om Crowdfunding, Kickstarter, Samsung, Sports och Wearable Tech.