Samsung Chromebook 2 Review

Samsung Chromebook 2 Review

Chromebook passar mellan en iPad eller Android-surfplatta och en fullfjädrad bärbar dator. Även om den inte är lika bärbar som en surfplatta, eftersom den verkligen inte kan användas med en hand eller med ett bord eller åtminstone ett varv för att vila på den, erbjuder den potentialen för mer funktionalitet eftersom den har ett inbyggt tangentbord. Man kan naturligtvis argumentera för att det är tillräckligt enkelt att använda ett Bluetooth-tangentbord med en surfplatta, men Chromebook erbjuder fortfarande en större, bättre skärm och bättre anslutning med USB- och microSD-portar. Huruvida dess rätt för dina behov beror på noggrant övervägande.

Sammanhang

Bara för att ge ett litet sammanhang brukade jag vara en tjej som bara var en bärbar dator och förlitade mig starkt på en Fujitsu Lifebook och sedan på en Sony Vaio Z samt en Macbook Air. Som chef om dagen och författare på natten använde jag främst en bärbar dator för att knäcka siffror, skriva förslag och redigera foton för min webbplats. Allt detta förändrades när iPad kom; Jag använder en nästan uteslutande för min dagliga dator, förutom när mitt jobb kräver att jag använder Dell Lattitude E5530 som utfärdats av mitt företag för att göra presentationer eller visa DVD-skivor med kunder.

Tekniska höjdpunkter

Storlek: 12,72 “x 8,80” x 0,65 “
Vikt: 3,06 pund
Skärm: Antireflekterande 13,3 ”LED TFT med full HD 1920 x 1080 upplösning
Upplösning: 1920 x 1080
OS: Chrome
CPU: Samsung Exynos 5 Octa 5800
Lagring: 16 GB
RAM: 4 GB (3,5 GB användbar)
Portar: 1 USB 2.0, 1 USB 3.0
Webbkamera: 720p HD
Batteri: 4700 mAh, klassad för upp till 8,5 timmars batteritid
WiFi: 802.11 a / b / g / n
Blåtand
Frivillig
MSRP: 399,99 USD

Industridesign

Samsung-chromebook-2-recension.07

Detta är min första Chromebook-upplevelse, och Samsung Chromebook 2 är verkligen attraktiv. Toppskyddet ser ut som mörkt kolskinn med en sömmande detalj runt kanterna. Den lilla strukturen gör att det känns bra i handen och mycket mindre hal än en slät yta skulle vara. Det finns stora Chrome- och Samsung-logotyper uppe till höger när toppen är öppen.

Enhetens botten är jämn, men jag var mycket nöjd med att se fyra stora gummerade fötter, en i varje hörn. Medan de sticker ut lite, är de en trevlig funktion att ha eftersom de gör ett riktigt bra jobb eller förhindrar att Chromebook 2 glider överallt när du försöker skriva. Det är viktigare än det faktiskt låter, eftersom Chromebook 2 är så väldigt lätt. Det har inte mycket heft så det behöver fötterna för att hålla sig jordade och solida på ett skrivbord eller bordsyta. Du behöver också två händer för att öppna Chromebook, eftersom gångjärnet är ganska tätt och du behöver den andra handen för att trycka ner på botten medan du lyfter upp skärmen.

På vänster sida hittar du strömporten, USB-porten, HDMI-porten och en microSD-kortplats. Den högra sidan har en säkerhetsplats, en andra USB-port och hörlursuttaget. Det finns ingen strömbrytare på utsidan; istället hittar du det i det övre högra hörnet av tangentbordet.

Tangentbord och styrplatta

Samsung-chromebook-2-recension.11Tangentbordet är stort, med väl märkta, lättlästa tangenter och gott om utrymme mellan var och en. Det är dock något annorlunda än ett vanligt bärbart tangentbord, så det kan kräva viss justering för nya användare. Det tog flera timmars användning innan jag kunde skriva var som helst nära min vanliga hastighet (vilket är betydande) och med samma grad av noggrannhet som jag är van vid.

Det finns inga funktionsknappar på översta raden, utan snarare en serie tangenter märkta med ikoner för saker som framåt och bakåt, omladdning, helskärmsläge, fönster, ljusstyrka upp och ner och volymkontroller. Strömknappen finns i det övre högra hörnet medan strömindikatorn finns i det övre vänstra hörnet. Den placeringen är något problematisk, eftersom det inte finns någon extern synlig ström eller laddningsindikator på Chromebook. 2. Jag är väldigt mobil och brukar ha bråttom och det skulle vara trevligt att med en blick se om enheten fortfarande laddas, är fulladdad, i viloläge etc.

Styrplattan är väldigt stor och enkel att använda för grundläggande funktioner, men återigen tar det lite att vänja sig vid. En av mina största bekymmer är hur bullrigt det är när du klickar på pekplattan. Det här kanske inte är en stor sak om du vanligtvis gör din dator i en trångt kafé, men om du hänger på biblioteket hela tiden, eller till och med hemma, är det faktiskt ganska irriterande.

Det tar också en period av justering för att lära sig att högerklickning inte uppnås genom att klicka på den högra delen av styrplattan, utan snarare genom att knacka med två fingrar samtidigt. Det kanske inte är ett problem med gamla proffs som har använt Chromebooks sedan de först kom ut, men det är en avvikelse för den här förnyaren och en som jag fortfarande inte är helt van vid.

Visa

Samsung Chromebook 2-skärmen är väldigt, mycket trevlig. Det börjar nästan bländande ljust, vilket är bra för utomhusläsbarhet, men eftersom jag gör det mesta av mina datorer inuti, var en av de första sakerna jag gjorde att räkna ut hur jag sänker ljusstyrkan. Jag är ganska nöjd med skärmen, som har ljusa, rika färger. När jag tittade på video såg jag inga spökelser eller andra udda effekter, men jag måste noggrant justera skärmens vinkel för att få den bästa upplevelsen.

Allt jag tittade på var väldigt skarpt, från foton till video – hela HD-upplösningen lyser verkligen här i detaljnivå oavsett hur nära du tittar på skärmen. En besvikelse är att man måste luta skärmen fram och tillbaka för bästa vinkel. Kanske är det bara jag, men det finns en relativt liten “sweet spot” där Chromebook 2 ser riktigt bra ut. Det är möjligt för två eller tre personer som sitter nära varandra att dela en video; oro är mer vertikalt än horisontellt. Naturligtvis för seriös delning skulle du antagligen vilja ansluta en extern skärm, men för daglig användning är jag mer än nöjd med Samsung Chromebook 2.

Batteri-liv

Detta är ett område där Chromebook 2 verkligen lyser. Den har klassificerats för mer än åtta timmars användning på en enda laddning, och jag fick nästan nio timmars användning innan batteriet blev tillräckligt lågt för att jag var tvungen att ansluta det. Det mesta av tiden spenderades på att surfa på nätet, läsa / svara på e-posta, skriva den här recensionen och spela bara “spela hooky” genom att titta på det första avsnittet av Breaking Bad på Google Play.

En av de största fördelarna med det som i huvudsak är ett webbläsarbaserat operativsystem är att ingen av apparna är särskilt strömkrävande, och det verkar som om Chromebook 2 sippar svagt från batteriet istället för att sluka som en desperat törstig skeppsbruten sjöman. Oavsett om du är student eller vägkrigare kan Chromebook 2 enkelt hålla koll på dig hela dagen.

Prestanda

Samsung Chromebook 2 presterade fantastiskt i varje test jag kastade på den under granskningsperioden. Öppna fler webbläsarflikar än du kan räkna? Inga problem alls. En del av detta är naturligtvis det webbläsarbaserade Chrome OS; när allt du gör är inne i webbläsaren, snarare än i separata energikrävande program som Microsoft Office och Adobe Photoshop, kommer naturligtvis saker att bli effektivare.

Oavsett vad jag gjorde var Chromebook helt tyst – ingen bullrande ventilationsfläkt – och det blev inte varmt alls heller. Ännu bättre, det fanns inget snurrande timglas, ingen ”blå skärm” – det fungerar bara – vilket är en mycket uppfriskande förändring från min gamla Windows-baserade bärbara dator.

Under testperioden stötte jag inte på några felmeddelanden eller kraschar, och jag blev imponerad av hur ”snyggt” allt kändes. När jag öppnade en app öppnade den omedelbart – ingen väntan.

Så även om den syntetiska prestandan kanske inte är den snabbaste på rekord, fann jag att Chromebook 2 svarade perfekt på alla mina datorbehov. Jag är också glad att veta att Chrome OS är extremt säkert och svårt att manipulera – inga problem med virus eller skadlig kod här.

Det finns dock en nackdel att tänka på – för att dra full nytta av Chromebook 2 (eller någon annan Chromebook för den delen) måste du vara ansluten till ett WiFi-nätverk. Medan många av apparna verkligen är offline-aktiverade – kan du visa din kalender, redigera dokument, läsa och svara på e-post etc. – ändringarna synkroniseras inte tillbaka till dina dokument i molnlagring förrän du är ansluten till internet igen . Det är inte ett problem om du ständigt badar i WiFi hemma, på jobbet och på språng, men om du har svårt att hitta gratis hotspots kan det vara ett problem.

Användbarhet

Bortsett från de få nämnda fåglarna, är Samsung Chromebook 2 utmärkt användbar för nästan alla dina vanliga datoruppgifter (e-post / surfning, sociala medier, titta på videor, lyssna på musik och dokument / kalkylark). Det säger sig självt att internetupplevelsen verkligen är högklassig, men det är att förvänta sig. Dokumentskapande och redigering är en dröm med Google Docs, och alla andra inkluderade appar utfördes också felfritt. Om det enda jag kan hitta att skämma med är att det inte finns någon extern synlig strömindikator, vet du att Samsung Chromebook 2 är anmärkningsvärt enkel att använda.

En av de högsta inträdeshindren när det gäller att välja en enhet som Chromebook 2 istället för en traditionell bärbar eller stationär dator är rädslan för att den inte kommer att kunna göra allt du behöver göra. Men om du inte har högt specialiserade datorbehov (och du förmodligen redan vet vem du är om du gör det) är detta troligen inte ett giltigt problem.

Om du är morförälder kanske du bara oroar dig för e-post, videokonferenser och kanske Facebook om du bara vill hänga med avlägsna släktingar och naturligtvis alla de värdefulla små barnbarnen.

Om du är student, speciellt om du är inom den liberala konsten och inte inom teknik, behöver du e-post, webben för forskning, Hangouts för samarbete med dina klasskamrater, utmärkta ordbehandlings- och kalkylarkfunktioner och kanske till och med några spel för att hålla dig upptagen.

Med andra ord, om du verkligen tänker på vad du behöver en dator till, kanske du inser att du inte ens behöver en dator alls – åtminstone inte i traditionell mening. Det finns några speciella överväganden, till exempel iTunes, som inte körs på Chromebook – du måste byta till Google Music för att lyssna på alla dina låtar. Men generellt sett kan en Chromebook göra allt som en lätt eller allmän bärbar datoranvändare behöver.

Slutsats

Samsung Chromebook 2 är en utmärkt produkt, med övergripande fin design, utmärkt prestanda och bara ett par mycket mindre konstigheter som hindrar mig från att ge den ett perfekt betyg. Den svårare frågan att svara på är om det kommer att uppfylla dina mobila datorbehov. Även om vissa av apparna är offline-aktiverade måste du till största delen av tiden vara ansluten till ett WiFi-nätverk för att få gjort något verkligt arbete.

Den andra frågan är statusen “mellanbarn”. Även om den är väldigt liten och lätt, är den inte så liten som en surfplatta och bortsett från det stora tangentbordet och den mycket fina skärmen, erbjuder den inte riktigt något extra.

399 $ Det är naturligtvis billigare än någonting annat än den mest fyndiga källaren på bärbara datorer, men utan en DVD-enhet kan du inte titta på någon av de skivbaserade filmerna du har samlat genom åren eller rippa musik till iTunes (som vann körs inte på Chrome OS). Det är ingen stor sak om du hämtar all din musik och media från Google Play Butik eller är villig att använda Google Music-appen för att överföra din digitala musik till Googles plattform. Alternativt kan du rippa DVD-skivor och ladda upp dem till en molntjänst för streaming.LÄSA: “HUR DVD RIPPAR MED HANDBROMS”

Sammanfattningsvis gör Samsung Chromebook 2 vad den gör extremt bra, men det kanske inte räcker. Nu när granskningsperioden är över kommer jag gärna gå tillbaka till att använda min iPad och sedan min bärbara dator om det behövs. för den kombinationen passar mina behov.

Chromebook 2 fungerar mycket bra och passar perfekt för studenter, föräldrar och farföräldrar – alla som i första hand behöver surfa på nätet och titta på videor och i allmänhet alltid är anslutna till WiFi. Dess största styrka kan mycket väl vara den fantastiska batteritiden. Oavsett vad du behöver göra kommer Samsung Chromebook 2 att hålla koll på dig hela dagen.

Arkiverat i datorer. Läs mer om Chrome Os, Chromebooks, Laptop Recensioner, Samsung och Samsung Recensioner.