Samsung Chromebook materialräkning kostar $ 322

Samsung Chromebook components

Samsung Chromebook-komponenterOm du har undrat över vinsten som Samsung gör för att sälja var och en av deras Chromebooks, behöver du inte undra mer. Enligt människorna på iSuppli, som gav Samsung 3G Chromebook en rivning, kostar det $ 322 att få delarna för att göra en av dessa Chrome OS-drivna bärbara datorer, medan den säljs för endast $ 499. Det är inte en mycket stor vinstmarginal för Samsung jämfört med XOOM eller iPad som bara kostar 278 $ respektive 235 $ som säljer för mer än Chromebook. Och vi har inte ens inkluderat de kostnader som används för att betala för andra faktorer som tillverkning och marknadsföring av enheten.

Chromebook är tillverkad av ett moderkort på $ 86,37, en $ 58-skärm, ett batteri på $ 48,20 och ett trådlöst $ 42,85-chip. Alla delar är också lödda på tavlan, vilket innebär att detta inte kommer att vara en anteckningsbok som du kommer att uppdatera själv.

Tror du att det att veta hur mycket det kostar att bygga Chromebook och hur mycket Samsung gör kommer att övertyga konsumenterna att plocka upp enheten? Jag antar att vi måste se hur många enheter Chromebook flyttas för att se hur mycket Samsung kommer att tjäna.

Filed in Computers> Web. Läs mer om Google, Google Chrome, Price och Samsung.