Samsung försäkrar Galaxy S7-kunder om att deras telefoner är säkra

Samsung Galaxy S7 får nu bara kvartalsvisa säkerhetsuppdateringar

galaxy-s7-design_03När Samsung Galaxy Note 7 för närvarande står inför en officiell återkallelse (andra gången) och med rapporterna om andra Samsung-telefoner som exploderar (helt en tillfällighet) är vi säkra på att det finns några som kan vara oroade över sin befintliga Samsung-telefon, eller kan bli förvirrad om deras telefoner är säkra eller inte.

Den goda nyheten är att Samsung vill rensa luften och nypa all felinformation i knoppen innan den går ur hand, så mycket att enligt flera användarrapporter har Samsung enligt uppgift skickat ut push-meddelanden till ägare av Galaxy S7 och låter de vet att deras telefoner är säkra och att deras enhet inte påverkas av explosionerna och att deras telefoner inte återkallas.

Meddelandet lyder, ”Din Galaxy S7 är inte en påverkad enhet. Galaxy S7 kan inte återkallas. Du kan fortsätta använda din enhet normalt.”För dem som har följt nyheterna antar vi att det här är uppenbart, men för dem som inte har gjort det kan detta hjälpa till att rensa luften och undvika obefogad panik.

Det är oklart om Galaxy S7 Edge tar emot liknande meddelanden men vi kan bara anta att det är. Det är också oklart om andra Samsung-enheter i allmänhet har fått meddelandet, eller om det bara går ut till Galaxy S7 / S7 Edge-ägare på grund av att både S7 och Note 7 har “7” i sitt namn.

Arkiverat i allmänhet. Läs mer om Galaxy Note 7, Galaxy S7 och Samsung.