Samsung Gear S Review: Hands-On

Samsung-Gear-S-20

Wearables är den heta trenden just nu och 2014 kommer säkert att bli året för smartwatchen på IFA Samsung har redan släppt ett imponerande antal Smartwatches det senaste året, den ursprungliga Samsung Gear tillkännagavs på IFA 2013, då såg vi Tizen-driven Gear 2, Gear 2 Neo och GearFit på Mobile World Congress och senast granskade vi Samsung Gear Live som kör Android Wear direkt efter Goolge I / O.

I dag, Samsung lanserade sin nya Tizen Smartwatch, aka Gear S och jag måste erkänna att jag var ganska imponerad av förbättringarna på både design- och hårdvarusidan.

Vissa människor skulle säga att Gear S ser ganska ut som resten av Gear-familjen, men jag ser det som helt annorlunda, viktigast av allt, dess stora band i kombination med den böjda skärmen gör det på ett sätt till en mer “feminin” enhet , särskilt den vita versionen. Den svarta versionen förblir väldigt ”maskulin” ännu mer när ett sportigt urtavla väljs. Även om jag inte är ett stort fan av strikta könskoder är de fortfarande ganska viktiga i modevärlden, och jag är särskilt glad att se att Samsung lyckades leverera för båda könen i en unik enhet.

Samsung förväntas rulla ut Gear S i oktober och vi förväntar oss att priset tillkännages under presskonferensen idag. (Håll koll på den här artikeluppdateringen)

Specifikationer

Produktstorlek 39,8 x 58,3 x 12,5 mm (1,57 x 2,30 x 0,49 tum) Produktvikt Displaytyp Super AMOLED kapacitiv pekskärm Upplösning 360 x 480 pixlar, (300 ppi) Diagonal 2,0 tum Processor Dual-core 1 GHz Snapdragon 8226 OS Tizen-kamera Ingen anslutning 3G, WiFi, Bluetooth 4.1 Intern lagring 4 GB RAM 0.5 GB Batterikapacitet 300 mAh Sensorer: Accelerometer, gyro, närhet, kompass, hjärtfrekvens, barometer, UV-ljus GPS ja

Vad är nytt?

Samsung-Gear-S-01

3G-anslutning

Först och främst är den största skillnaden med resten av sortimentet 3G-anslutningen som förvandlar Gear S till en fristående enhet som bland annat kan ta samtal utan att behöva anslutas till smarttelefonen. I fotogalleriet kan du se SIM-korthållaren på enhetens baksida.

Processor

Processorn är en dual-core 1 GHz Snapdragon 400 (8226).

Ingen kamera

Till skillnad från Gear 2 och som Gear Live finns det ingen kamera ombord.

Ytterligare sensorer: GPS, barometer, ljussensor, UV-sensor och förbättrad pulsmätare

Hela den bärbara “revolutionen” började med termen “Kvantifiera själv” som myntades av de trådbundna redaktörerna Gary Wolf och Kevin Kelly 2007. Nu är det du och din miljö, och sensorns vapenlopp pågår. Som vi diskuterade i en ny panel på en bärbar värld kommer framtiden för bärbara att vara nya användarupplevelser där information och konkreta åtgärder kommer att utlösas av själva miljön.

Så nu är vi i det skede där vi behöver packa odjuret med massor av sensorer, och Samsung gjorde ett ganska bra jobb på det: du kan spåra dina löpningar och vandringar mer exakt tack vare GPS medan du vet hur mycket UV du utsattes för och hur atmosfären är med barometern. Pulsmätaren har förbättrats vilket är bra nyheter för en enhet som främst är avsedd för självkvantifiering.

Ny design

Gear S får en böjd skärm som troligen är inspirerad av Gear Fit framgång, med en något större storlek än tidigare modeller. Det flexibla plastbandet är större och behåller Gear 2-låssystemet som jag tyckte var lättare att använda än det på Gear Live. Dessutom och kontraintuitivt kan detta stora band få det att se ut som ett riktigt modeaccessoar för kvinnor.

Virtuellt tangentbord

Det är alltid lättare att använda röstdiktat för att skriva och skicka meddelanden från en klocka, men Samsung vågar lägga till ett virtuellt tangentbord i meddelanden och e-postappar, vilket är ganska djärvt på en så liten enhet.

Industridesign

Samsung-Gear-S-09

Jag har alltid varit ett fan av Samsung Gear: s industriella design, förmodligen för kvaliteten på skärmen, användningen av eleganta metallramar. Utseendet är inte allt och den största nackdelen med växelfamiljen är dess brist på komfort jämfört med andra mindre snygga smartklockor. Det flexibla bandet är viktigt för att erbjuda mer komfort, och dess större storlek gör det på ett sätt mer fashionabelt.

Startknappen finns på framsidan under skärmen och på båda sidor kan du se ljussensorn till vänster och UV-sensorn till höger. Laddstiften placeras på baksidan med hjärtmonitorn och högtalaren. Mikrofonen är på sidan.

Visa

Den 2,0-tums böjda Super AMOLED-skärmen är underbar och ger en fantastisk bildkvalitet. Upplösningen 360 × 480 är något högre än Gear live, som har en 1,63-tums 320 × 320-skärm.

Användargränssnitt och programvara

Användargränssnittet är lite mer komplext än det du hittar i Android Wear, men det erbjuder mycket fler funktioner direkt från första nivån av interaktion, vilket undviker för mycket rullning.

Användargränssnittet utnyttjar fyra riktningar som sveper

1) Svep åt vänster

Samsung-Gear-S-20

Att svepa åt vänster ger åtkomst till Samsung-åtgärdswidget med fjärrkontrollfunktioner för att spela musik på en extern enhet och Health-widgeten på den andra skärmen.

Samsung-Gear-S-21

Hälsovidget med förbättrad pulsmätning

Pulsmätaren och UV-monitorn är tillgängliga därifrån, tillsammans med sömnmonitorn, stegaktivitetsspåraren och körspåraren. (Se foto nedan)

Samsung-Gear-S-13

Jag var också mycket glad att höra att Samsung bekräftade att pulsmätaren har förbättrats för modellen i Gear Live. Tillverkaren valde en sensor med ett starkare ljus som möjliggör en högre känslighet för pulsdetektering genom huden. Jag hade svårt att få Gear Live-hjärtmonitorn att fungera från min handled, det fungerade bättre på andra sidan min arm och några gånger var jag tvungen att använda fingertoppen för att få ett resultat. När jag försökte pulsmätaren flera gånger under briefingen fungerade den perfekt varje gång. (Se bilder)

Samsung-Gear-S-15

Samsung-Gear-S-14

2) Svep mot höger

Att svepa åt höger ger tillgång till listan över meddelanden sorterade efter applikationer, vilket jag tyckte var mer bekvämt (och mindre estetiskt tilltalande) än den konstanta rullningen du behöver utföra på Android Wear för att komma till varje applikationsmeddelande. När du till exempel har tryckt på meddelandemenyn kan du se listan över meddelanden från den här applikationen.

3) Svep uppåt

Svep uppåt ger åtkomst till applikationsmenyn, därifrån kan du enkelt välja en applikation. De applikationer som främst är tillgängliga är telefonen, kontakterna, meddelandena, mejlen kalendern och inställningarna.

Samsung-Gear-S-16

Samsung-Gear-S-18

4) Svep nedåt

Svep nedåt motsvarar tillbaka-knappen.

Programvara och applikationshöjdpunkter

Nike + -applikation

Jag kunde kort bläddra igenom det vackra användargränssnittet i Nike-appen, även om det egentligen inte var vettigt att prova det utan att springa (se videon).

Meddelandeprogram med virtuellt tangentbord

Samsung-Gear-S-17

Samsung tog en djärv satsning genom att införa ett virtuellt tangentbord på en liten pekskärm. Därifrån kan du komma åt röstdiktat genom att trycka på mikrofonikonen i mellanslagstangenten. Nycklarna fungerar bra och det är bra att ha små fingrar som gruvor för att skriva på Gear S.

Jag hade inte riktigt tid att utforska fler applikationer, jag kan kanske göra det senare under IFA, följ med.

Slutsats

Smartwatch-striden rasar och Samsung är verkligen bland ledarna, Gear S är en ganska förbättrad modell i Gear-sortimentet, både designmässigt och hårdvarumässigt.

Tillverkaren har säkert lärt sig av de många bärbara produkterna som den har lanserat på mindre än ett år och förbättrat viktiga funktioner som pulsmätaren och ergonomin med ett flexibelt band och en böjd skärm som perfekt matchar människokroppen.

Den första fristående smartklockan på “Gear” -linjen med 3G-anslutning, Gear S är full av sensorer och erbjuder unika funktioner som ett virtuellt tangentbord och UV-övervakning. Vi vet att användarhållningsgraden för bärbara enheter är ganska låg, så det finns ett behov av att prova fler saker för att se vilka funktioner som ger verkligt mervärde till människors vardag.

Filed in Cellphones> Recensioner. Läs mer om Gear S, Samsung, Smartwatch och Wearable Tech.