Samsung Jack Recension

Samsung Jack Recension

Samsung Jack Recension

Windows Mobile 6.1 är fortfarande runt och sparkar med Samsung Jack (aka Samsung SGH-i637), en telefon som också skulle kunna kallas Samsung Blackjack 3. Kodnamnet Samsung SGH-637, AT&T Jack är en QWERTY-telefon som har en solid Windows Mobil 6.1-implementering. Även om beröringstelefoner är raseri dessa dagar, bör kvaliteten på en prisvärd QWERTY-smartphone med en bra batteritid inte underskattas. Det har dock mycket konkurrens från telefoner som Nokia E71 eller BlackBerry Curve 8900 (inte 3G). Samsung Jack har dock ett trick: dess fantastiska batteritid.

Sammanhang

Innan vi går djupare in i recensionen berättar jag hur jag använder telefonen så att du kan extrapolera hur det kan fungera (eller inte) för dig: Jag ringer inte mycket, men jag får många e-postmeddelanden ( och svara på ett litet antal). Jag testade enheten med push-e-post aktiverad via Exchange Server. Telefonen fick e-post 24/7 under hela testet. Under den senaste veckan ringde jag tre samtal på mindre än 1 minut vardera och fick ett samtal som varade mindre än en minut. Under samma tidsram fick jag cirka 400 e-postmeddelanden och svarade möjligen 20 till 30 från telefonen.

Grundläggande om telefon

Ljudkvaliteten på Blackjack är bra och faktiskt bättre än min (T-Mobile) Blackberry 8900. Jag är inte säker på om det är nätverket eller själva telefonen, men den goda nyheten är: Jag hade bara en stapel när jag ringde samtalet och ljudet bryts inte upp.

Att komponera ett nummer eller söka efter en kontakt är enkelt. Precis som de flesta Windows-mobiltelefoner söker telefonen i kontakterna samtidigt som du skriver ett nummer. Jag föredrar att ringa kontakter, men ett vanligt telefonnummer är lika enkelt också.

Precis som sin förfader, Samsung Blackjack (läs vår recension), är det lite irriterande att navigera djupt i menyerna eftersom det kräver många klick, men vanligtvis behöver du inte åka dit ofta.

Sammantaget är alla grunderna väl täckta och det finns ingen uppenbar deal-breaker där.

Lyhördhet

De flesta tål inte en telefon som är långsam, och jag var glad att se att Samsung Jack var ganska lyhörd, även efter att jag hade synkroniserat mina e-postmeddelanden och kontakter. Det är mycket bättre än sina föregångare och faktiskt mer lyhörd än min Blackberry Curve 8900 vid upplåsningstid (notera att Blackberry använder innehållskryptering, så det kan förklara en del av långsamheten). Jacken kan bli trög när man bearbetar en tung webbsida. Jag är inte säker på om det är Javascript-koden eller något annat.

Samsung Jack behöver inte hantera några komplexa rullningar som coola touch-telefoner gör, och man kan säga att jobbet är “enkelt”. Det kan vara så, men poängen är att användarna inte blir frustrerade av att vänta efter att telefonen ska utföra till synes enkla kommandon som uppringning.

Tangentbord


Det är bra, men designen på BlacBerry Curve 8900 är överlägsen

Tangentbord är alltid en fråga om personliga preferenser, så låt mig berätta om min bakgrund. Jag hade följande enheter för min personliga användning (inte för testning): Treo 600/650 / 700w, en Blackjack, Blackberry 8320 och för närvarande Blackberry 8900. Jämfört med alla dessa telefoner har tangentbordet på Samsung Jack inga mellanrum mellan tangenter, och det kräver en lite annan placering av fingret som kan vara ‘bisarrt’ under de första minuterna av att skriva, då blev jag van vid det.

Knapparna är lite svårare (som i behov av att trycka hårdare) att trycka på än på mina tidigare telefoner, men det är också helt nytt, så jag misstänker att det kommer att bli mjukare senare. Det finns några saker som Samsung kan göra bättre:

1 / Bokstaven och specialtecken använder samma färg. Det gör tangentbordet mindre läsbart

2 / Mellanslagstangenten är för liten. Samsung har lagt till 5 specialknappar som tar dyrbart utrymme: E-post, kamera, Mute, GPS Nav och AT&T Web. Jag tror att detta är ett misstag. Dessa funktioner behöver inte ha dedikerade fysiska nycklar som tar bort plats för ofta använda tangenter som utrymme, skift eller symboler. Under denna testvecka bugade den lilla blanksteget mig regelbundet.

Om du undrar är tangentbordet snyggt bakgrundsbelyst:


En andra färg för att skilja de övre tecknen skulle ha varit bra

Text / e-post

Tack vare tangentbordet är den här telefonen en bra sms-enhet. SMS och e-post kan skickas från Pocket Outlook. Observera att det är fyra klick att starta ett SMS, det är ungefär 4 sekunder. En genväg skulle vara mycket nödvändig … Ett svar på ett meddelande är dock bara ett klick bort, så totalt sett är det inte dåligt alls.

E-postfunktionerna är mycket bra, särskilt om du använder Microsoft Exchange. Att ha kontakter, kalender, uppgifter och e-post synkroniserat med en fjärrserver är fantastiskt. Jag rekommenderar detta till alla som vill betala ytterligare $ 9 för en värdtjänst och gå igenom installationen, vilket inte är för “svårt” men ändå svårare än för ett slumpmässigt POP3 / IMAP-konto.

Om du är på Yahoo eller Gmail bör du kunna använda deras respektive e-postprogram för Windows Mobile, vilket är det enklaste sättet att hantera e-post för de flesta.

Webbsurfande


Skärmen med låg upplösning är den främsta orsaken till en dålig webbupplevelse

Webbsurfning är inte en styrka hos den här telefonen, den är faktiskt dålig jämfört med vad som finns där ute och vad som ligger i samma prisklass. Om du vill stanna vid en mobilwebbplats som CNN eller ubergizmo.mobi, kommer Samsung Jack att vara bra, men en stationär webbplats som Yahoo Finance kommer inte att se ut så mycket om den fungerar alls. Du kan också glömma bort web 2.0-webbplats som använder AJAX och JavaScript (Google docs …). Windows Mobile 6.1 och skärmen med låg upplösning på Samsung Jack (320 × 240) ger inte en modern webbupplevelse.

Kamera

Fotokvaliteten från kameran är genomsnittlig – inte bra, inte dålig – men jag märkte att kameran inte kunde makrofoto (nära objekt). I det här exemplet kunde jag helt enkelt inte få det att fokusera på SIM-kortet. Och E71 eller Curve 8900 skulle klara sig mycket bra på detta test.


Detta foto togs med Samsung Jack

Den här togs med en BlackBerry Curve 8900

Data Connect

I vårt test fick vi en nedladdningshastighet på 683 Kbps i genomsnitt, över sju nedladdningar av en 1 MB-fil från DSLreport. (650, 742, 666, 893, 578, 577 och 681 Kbps). Det är ganska bra, men vanligtvis är det verkliga problemet med trådlös latens (per http-begäran), varför webbsidor laddas långsamt. Kom ihåg det. Högsta nedladdningshastigheten är inte allt om internethastighet.

Batteri-liv


1480 mAh

Batteriets livslängd är förmodligen höjdpunkten i den här telefonen. I vårt test har vi kunnat använda telefonen från måndag kl 06.00 till fredag ​​a
t 10:00. Observera att WIFI var AV under den tiden och att telefonens skärm inte användes mycket. Batteriets livslängd är en av de mest eftertraktade funktionerna på en telefon och den här typen av batteritid spränger bort min ursprungliga Blackjack, men också min senaste BlackBerry Curve 8900 när den används på samma sätt.

Slutsats

Samsung Jack är en anständig telefon, men den är inte kantig på något sätt. Den har en fin design, men det gör också Nokia E71 eller Curve 8900 och båda ligger i samma prisklass. Här är vad jag skulle rekommendera i genomsnitt (tydligt, varje person har unika behov):

Om du behöver en bra batteritid och kan gå med anständig e-post + SMS, är det här en solid telefon att tänka på. Om du vill ha en bra webbupplevelse eller en bättre skärm, leta någon annanstans. AT&T har Nokia E71, som är en fantastisk resekamrat eftersom den kan hålla kartorna för hela världen i en 4 GB micro-SD. Utanför AT&T är Blackberry Curve 8900 också en möjlig utmanare, men den har inte 3G (vilket inte är ett problem för SMS och e-post). Vi pratar om $ 100-telefoner här – och du kan få några av dem gratis (med kontrakt) på Amazon.

Den stora batteritiden och det inbyggda stödet för Microsoft Exchange är de viktigaste faktorerna som skulle kunna leda någon mot den här telefonen. Slutligen, titta på det totala paketet: vad kostar dataplanen, inklusive e-poståtkomst och data (webbläsning / nedladdningar)? Numera är det inte sällsynt att dataplan kostar mer än 10 gånger priset på telefonen under ett par år. om du har fler frågor, släpp en kommentar.

Filed in Cellphones> Featured> Top Stories. Läs mer om Review och smartphones.