Samsung Pay lanserades i Australien

Samsung Pay lanserades i Australien

Samsung-Pay-03

Samsung rullar långsamt ut sin mobila betalningstjänst till nya marknader över hela världen. Under de senaste månaderna har Samsung Pay utökats till Kina och andra marknader, och nu lever det under. Samsung har bekräftat idag att Samsung Pay nu har lanserats i Australien, vilket gör det möjligt för sina kunder att betala på språng med sina kompatibla telefoner.

Samsung Pay är tillgängligt i Australien från och med idag. Kompatibla telefoner inkluderar Galaxy S6, Galaxy S6 Edge, Galaxy S6 Edge +, Galaxy S7, Galaxy S7 Edge och Galaxy Note 5. Vid lanseringen kommer Citibank-kreditkortsinnehavare och American Express-kortmedlemmar att kunna använda Samsung Pay för köp på deltagande återförsäljare.

“Det är nästa utveckling för australier som använder sin smartphone som den centrala enheten för att leva, organisera och njuta av sina liv”, säger Prasad Gokhale, vice vd för mobilavdelningen, Samsung Australien.

Företaget påpekar i sitt tillkännagivande att under de första sex månaderna av tjänsten som lanserades i Sydkorea och USA har Samsung Pay överträffat över fem miljoner registrerade användare och behandlat mer än 1 miljard dollar transaktioner enbart i Sydkorea.

Samsung Pay har också nyligen lanserats i Spanien, det är den första marknaden i Europa för betaltjänsten. Företaget kommer att fortsätta att utöka denna tjänst till ytterligare marknader under de kommande månaderna.

Arkiverat i allmänhet. Läs mer om Samsung och Samsung Pay. Källa: news.samsung