Samsung tillverkar enligt uppgift NVIDIAs nästa generations grafikprocessorer

Mysterious Samsung Tablet får WiFi och Bluetooth-certifiering

samsung-logo
En ny rapport från Korea föreslår att Samsung har ingått ett stort tillverkningskontrakt från en av de ledande tillverkarna av grafikprocessorer. NVIDIA är ett namn som inte kräver introduktion, mest känt för sina grafikprocessorer. Det rapporteras att företaget har valt Samsung som tillverkningspartner för nästa generations grafikprocessorer. NVIDIA har tidigare arbetat med Taiwan Semiconductor Manufacturing Co. för sina grafikprocessorer.

Rapporten föreslår att NVIDIA har beslutat att flytta från TSMC: s 16nm-tillverkningsprocess till Samsungs 14nm-process, vilket gör det möjligt för företaget att välja en process som kommer att ytterligare krympa nästa generations Pascal GPU-arkitektur. Om detta händer skulle det innebära att både AMD och NVIDIA kommer att köra sina GPU: er på samma produktionsprocess.

Sydkoreas Chosun Biz rapporterade att Samsung kommer att börja göra NVIDIAs nästa generations grafikprocessorer med sin produktionsteknik på 14 nm före slutet av detta år. Företaget sägs testa den nya Pascal GPU-produktionslinjen vid en av dess fabriker i Sydkorea. Rapporten avslöjade inte procentandelen order som Samsung har fått.

Det förtjänar att nämna här att inget av detta har bekräftats officiellt än. När Reuters kontaktade en taleskvinna för Samsung, ville den inte kommentera och NVIDIA har inte heller erbjudit någon.

Arkiverat i allmänhet. Läs mer om GPU, NVIDIA och Samsung.