SamsungOne är Samsungs officiella universella typsnitt

SamsungOne är Samsungs officiella universella typsnitt

Det finns många saker som man kan associera med ett varumärke eller företag, som hur swoosh är ett tecken på Nike, eller hur en röd och vit kombination kan associeras med Coca-Cola och så vidare. Teknikföretag som Google och Apple har skapat teckensnitt för sig själva och sina produkter för att få det att känna sig mer sammanhängande, och det ser ut som att Samsung också kommer att hoppa på den vagnen.

Företaget har nyligen meddelat SamsungOne. Detta är inte en ny telefon, klocka, dator eller surfplatta från företaget, utan det är snarare företagets officiella universella typsnitt som de kommer att använda för att applicera över sina produkter. Det designades med hjälp av designföretaget Brody Associates, och även med hjälp av andra “specialister” som också förde teckensnittet till andra språk.

Enligt företaget kommer SamsungOne inte att vara ett enda typsnitt, utan det är det snarare “En familj av skript som täcker 26 skrivsystem, mer än 400 språk och över 25 000 tecken, vilket skapar en verkligt global typsnitt.” När man utformar teckensnittet följer Samsung fem grundläggande typografiska principer och egenskaper.

Detta inkluderar teckensnittet “Humanist”, “Distinctive”, “Universal”, “Expert” och även “Läsbart / skalbart”. Om du vill lära dig mer om hur det här teckensnittet kom till, kolla in videon ovan för bakgrundshistorien.

Arkiverad i Design> Allmänt. Läs mer om Samsung.