San Franciscos spårvägssystem hackades över helgen

San Francisco Muni Hacker Hit By Revenge Hack

Bildkredit - Joe Fitzgerald Rodriguez / SF Examiner

Bildkredit – Joe Fitzgerald Rodriguez / SF Examiner

Om du bor i San Francisco och tar spårvägssystemet kanske du har märkt att under veckan, särskilt på sen fredag ​​och lördag, var systemen nere och att MUNI-ryttare hälsades med skyltar som stod: ”Ut ur Service ”och” Metro Free ”på biljettmaskinerna.

Enligt en rapport från San Francisco Examiner verkar det bero på att systemet hackades. Detta bekräftades av en av MUNIs anställda som inte ville bli namngiven. Hackmeddelandet lyder: ”Du hackade, ALLA krypterade data. Kontakt för nyckel ([email protected]) ID: 681, Enter. ”

Paul Rose, en talesperson för San Francisco Municipal Transportation Agency, sa att de undersökte situationen men de bekräftade inte om de hade hackats eller inte. Enligt Rose, ”Vi arbetar för närvarande för att lösa situationen. Det pågår en utredning och det skulle inte vara lämpligt att ge ytterligare information. ”

The Verge nådde hackarna via e-post, där de sa, ”Vi uppmärksammar inte intervjuer och sprider nyheter! vår programvara fungerar helt automatiskt och vi har ingen riktad attack någonstans! SFMTA-nätverket var mycket öppet och 2000 Server / PC infekterades av programvara! så vi väntar på att kontakta någon ansvarig person i SFMTA men jag tror att de inte vill ha affärer! så vi stänger det här e-postmeddelandet i morgon! ”

Arkiverat i allmänhet. Läs mer om Hack och säkerhet.