SanDisk presenterar världens första 1TB SD-kort

sandisk-1tb

sandisk-1tbMedan externa hårddiskar inte har några problem att nå 1TB-gränsen, är det en annan historia när det gäller minneskort. Visst, under åren har vi sett dem öka i lagringsstorlek, men nu ser det ut som SanDisk kanske har tagit kakan genom att avslöja ett 1TB SD-kort, som de kallar världens första.

Med tanke på att 4K så småningom kommer att bli standarden i framtiden när det gäller medieinnehåll, kommer vi naturligtvis att behöva större lagringskapacitet för att passa 4K-mediefiler från kameror. Vi bör dock påpeka att 1TB SD-kortet som presenteras av SanDisk bara är en prototyp, vilket innebär att vi inte är säkra på när företaget planerar att föra det till marknaden.

Vi har inte heller någon aning om hur mycket det kommer att kosta, men då är det inte så svårt att föreställa oss att det inte kommer att bli billigt. Till exempel är företagets 512 GB SD-kort till en kostnad av $ 800 vid lanseringen, så även om en fördubbling av lagringsstorleken inte nödvändigtvis betyder att du fördubblar priset, kan vi föreställa oss att du förväntas betala minst $ 1000 eller mer för det.

Under alla omständigheter är chansen att det förmodligen kommer att vara branschpersonal som kan motivera kortets pris och som faktiskt kan behöva använda det, så för vanliga människor om du inte absolut behöver lagringen hoppar du förmodligen över den här produkten ändå.

Arkiverat i allmänhet. Läs mer om Sandisk.