Säsongsfinal i Game of Thrones drar 8,9 miljoner visningar

Game Of Thrones Series Finale Breaks All Previous Records

Game-Thrones-säsong-6Tidigare hade vi rapporterat att på piratfronten lyckades säsongsfinalen av Game of Thrones säsong 6 netto 1 miljon nedladdningar på 8 timmar. Även om detta är en enorm siffra, verkar det som om det är ungefär samma nivå och kan till och med vara mindre än några av sina tidigare säsonger. Som det spekulerades kan det bero på att tittarna nu hade fler lagliga alternativ för att strömma det.

Visar sig att de kanske hade rätt eftersom enligt de senaste siffrorna från Nielsen har det avslöjats att säsong 6-finalen för Game of Thrones faktiskt slog officiella rekord där den lyckades dra in 8,9 miljoner visningar. Före detta lyckades den chockerande slutet av säsong 5 8,1 miljoner, så språnget till 8,9 miljoner är faktiskt ganska imponerande.

Siffrorna förväntas också fortsätta att öka eftersom det finns några som förmodligen väntade på att hela säsongen skulle vara över innan de kom ikapp, och det finns också siffror att ta hänsyn till från HBO Now-appen också. Om något räknar vi med att varje säsong troligen kommer att sluta slå tidigare rekord när vi kommer närmare finalen.

Enligt showrunnersna David Benioff och DB Weiss har de bekräftat att vi förmodligen tittar på återstående 13 avsnitt innan showen officiellt avslutas.

Arkiverat i allmänhet. Läs mer om Game Of Thrones och Hbo.