Se OS 2016 i Rio i 4K på NBC

Snapchat Will Let You Watch NBC Olympics Coverage Live

nbc-tecken

4K-TV-apparater blir gradvis populära och HDR, en relativt ny trend, hämtar också. De som har en TV som stöder dessa standarder kommer att kunna få en förbättrad tittarupplevelse av de kommande OS. NBC har meddelat att det kommer att tillhandahålla bärare med innehåll från årets spel, vilket gör det möjligt för tittarna att se Olympiska spelen 2016 i 4K och HDR. Den enda förbehållet här är att det kommer att bli en 24-timmars bandfördröjning.

NBC kommer att tillhandahålla filmer av öppnings- och avslutningsceremonierna, basket, simning, friidrott, judo och herrfotbollsfinalen i 4K UHD på en 24 timmars bandfördröjning, vilket innebär att tittarna måste vänta en extra dag för att titta på allt detta i Ultra High Definition.

“OS har varit en konsekvent drivkraft för tekniska framsteg, och Rio kommer inte att vara annorlunda”, säger Gary Zenkel, NBC Sports President.

Nätverket kommer faktiskt att sända en nedkonverterad version av 8K OS-flöde som testas i Japan. Det kommer att ta det i 4K med HDR och Dolby Atmos surroundljud.

Innehållsleverantörer har inte riktigt bekräftat ännu om de kommer att göra detta innehåll tillgängligt från NBC för sina prenumeranter, men med tanke på att Dish stöder UHD i sina senaste lådor och DirecTV har börjat sända 4K-kanaler, är det troligt att några av de vanliga leverantörerna kommer att vara ombord.

OS 2016 i Rio startar den 5 augusti 2016.

Arkiverat i allmänhet. Läs mer om 4K och Nbc.