Seagate avslöjar deras massiva 60 TB SSD

Seagate avslöjar deras massiva 60 TB SSD

Seagate 60 TB

Bildkredit – Engadget

Hur mycket lagring tror du att du verkligen behöver på din dator? Vissa människor lyckas klara sig med 1TB, andra kan behöva mer som 10TB, men om du driver ett företag som behöver behålla mycket information kommer det naturligtvis att ackumuleras över tid och uppgår till mycket lagring, vilket innebär att 1 -10TB kommer förmodligen inte att klippa den.

Om du letar efter massor av lagringsutrymme kanske du är intresserad av att lära dig att Seagate har presenterat en ny SSD riktad mot affärsanvändare eftersom den kommer att packa hela 60 TB lagringsutrymme. Yup, du läste rätt, Seagate är i grunden det första företaget som erbjuder en SSD med så mycket lagring, men som vi sa är den mer inriktad mot företag som kan ha behov av denna mängd lagring och hastighet.

Det bör dock noteras att just nu existerar enheten som något av en fungerande prototyp, vilket innebär att bilden du ser ovan inte är den slutliga produkten. Men med tanke på att vi alla har sett en SSD eller två i våra liv, är chansen att den slutliga produkten inte borde komma som en överraskning för någon. Det finns inget ord om prissättning, men eftersom det är en SSD och med denna mängd lagring är vi nästan rädda att fråga. Det är också planerat att släppas 2017, så förvänta dig inte att kunna hämta en för dig ännu.

Arkiverat i allmänhet. Läs mer om Seagate.