Second Prime Day bryter en dags försäljningsrekord för Amazon

Second Prime Day bryter en dags försäljningsrekord för Amazon

amazon-prime-day-2016-07
Amazon har aldrig sett en bättre dag förut som den gjorde igår. Företaget meddelade idag att dess andra Amazon Prime Day nu är den bästa dagen någonsin på mer än 20 år. Det var också den största dagen någonsin för Amazon-enheter medan småföretag och säljare som erbjöd erbjudanden till Prime-medlemmar såg sina beställningar nästan tredubbelt under året på Prime Day igår.

Amazon har avslöjat att kunderna överträffade Prime Day 2015 med över 60 procent över hela världen och över 50 procent i USA. Premiärmedlemmarna sägs också ha sparat mer än dubbelt så mycket på förra årets Prime Day.

Mer än en miljon par skor och två miljoner leksaker såldes på Prime Day, mer än 90 000 TV-apparater köptes, med Fire TV Stick som Amazons bästsäljande enhet globalt.

Instant Pot 7-i-1 multifunktionell tryckkokare var den mest populära produkten i USA medan Oral-B Pro 6000 CrossAction Electric tandborste med Bluetooth-anslutning och Smart Series var den mest sålda produkten på Amazon på Prime Day igår.

Amazon har nu sett mycket framgångar med Prime Day så det säger sig självt att företaget kommer att göra det till ett årligt utseende, många Prime-medlemmar kommer säkert att vara glada över detta.

Arkiverat i allmänhet. Läs mer om Amazon och Amazon Prime Day. Källa: businesswire