Senaten introducerar en resolution som kan återställa reglerna för nätneutralitet

New York City’s Subways Now All Have WiFi

Som du kanske har hört kommer FCC: s upphävande av reglerna om nätneutralitet i USA att träda i kraft den 23 april. För dem som känner att allt hopp är förlorat, är det inte nödvändigtvis sant eftersom senator Ed Markey har meddelat att han har infört sin Congressional Review Act ”resolution of ogillande” som potentiellt kan ångra FCC: s röst.

Enligt Markey, ”Gräsrotsrörelsen för att återinföra nätneutralitet växer dag för dag, och vi kommer att få ytterligare en röst för att klara min CRA-resolution. Jag uppmanar mina republikanska kollegor att gå med i den överväldigande majoriteten av amerikaner som stöder ett gratis och öppet internet. Internet är för alla – studenter, lärare, innovatörer, hårt arbetande familjer, småföretag och aktivister, inte bara Verizon, Charter, AT&T och Comcast och företagsintressen. ”

Någon gång i vår kommer @SenateDems att tvinga en omröstning på CRA för att rädda #NetNeutrality. Med #OneMoreVote kommer vi att klara det och kampen kommer att flytta till huset där @ USRepMikeDoyles följeslagare har 150 medsponsorer.

Vi är så nära, men nu måste vi slåss ännu hårdare.

– Ed Markey (@SenMarkey) 27 februari 2018

Varför införs detta bara nu och inte tidigare, det berodde på att de var tvungna att vänta på att FCC: s upphävande skulle publiceras i Federal Register innan de kunde gå vidare. Hittills har 50 av 100 senatorer offentligt stött resolutionen, men tyvärr innebär det att det är en röst som är blyg för att föras genom senaten.

Men även då skulle det gå igenom, finns det en chans att president Trump kan lägga veto mot resolutionen. Med detta sagt, oavsett resultatet, har flera stater meddelat planer på att införa sina egna nätneutralitetsregler som företag måste följa om de vill verka i staten.

Arkiverat i allmänhet. Läs mer om juridisk och nätneutralitet.