Sharp avslöjar IGZO-skärm som är över 1000 ppm

Sharp avslöjar IGZO-skärm som är över 1000 ppm

Bildkredit - Hubert Nguyen / Ubergizmo

Bildkredit – Hubert Nguyen / Ubergizmo

[CEATEC 2016] Om virtuell verklighet ska ta fart måste det uppenbarligen göras några förbättringar. Det finns fortfarande många områden som VR kan tänka sig att förbättra, och en av dessa saker är de skärmar som används. Uppenbarligen genom att ha en högre upplösning skulle det möjliggöra för bilder att se skarpare och därmed mer realistiska ut.

Föreställ dig att sätta på ett VR-headset där dess upplösning var en måttlig 640 × 480, hur pixelerad skulle det se ut! Men det ser ut som att Sharp arbetar med att stöta på skärmupplösningen många gånger. Vid CEATEC 2016 visade Sharp en IGZO-skärm som de arbetar på med en pixeldensitet på över 1000.

För att ge dig lite sammanhang har telefoner som Samsung Galaxy Note 7 en 5,7-tums skärm med en QHD-upplösning, vilket ger 518ppi i pixeltäthet, så tänk dig om den var dubbelt så skarp för så här ser den här skärmen ut. Det är tydligt att Sharp definitivt tänker bortom smartphones baserat på storleken på skärmen (2,87 tum per öga) och layouten på bilden ovan.

Naturligtvis räknar vi med att det antagligen kommer att ta ett tag innan vi börjar se VR-headset som spelar den där galna upplösningen, men under vår intervju med LGs Dr. Woo uppgav han att han tror att det är ett måste att uppnå minst 1000ppi. Som det står har Oculus Rift en PPI på 461, så vi är helt klart långt innan vi börjar se fyrsiffriga PPI.

Arkiverat i allmänhet. Läs mer om CEATEC, Ceatec 2016, Japan och Sharp.